SKANDAL U HRVATSKOJ! USTAŠKA ZNAMENJA U SPLITU NA MEČU PROTIV RUSA: Hoće li UEFA reagovati na promociju fašizma na "Poljudu"?!
Foto: Profimedia

kvalifikacije za sp

SKANDAL U HRVATSKOJ! USTAŠKA ZNAMENJA U SPLITU NA MEČU PROTIV RUSA: Hoće li UEFA reagovati na promociju fašizma na "Poljudu"?!

Fudbal -

Zapaljiva atmosfera na tribinama, Hrvati do plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar autogolom Kudrijašova u finišu utakmice

Na utakmici u Splitu, u direktnom duelu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru između Hrvatske i Rusije, na tribinama vijorile su se zastave koje počinju sa belim poljem (to su - ustaška obeležja), što se jasno videlo u televizijskom prenosu, pa se čeka da li će ovim povodom reagovati i Evropska fudbalska unija (UEFA).

U dramatičnom meču, Hrvati su ostvarili plasman na Mundijal minimalnom pobedom, autogolom iskusnog odbrambenog fudbalera Antalije Kudrijašova, a atmosfera na tribinama "Poljuda" je bila veoma zapaljiva, iako je tokom celog susreta padala jaka kiša.

Hrvatska, Rusija, navijači, Poljud
foto: Profimedia

Za utakmicu koja je za Hrvatsku bila biti ili ne biti, kod naših komšija značaj meča je podignut na nacionalni nivo, pa je i veče pre dvoboja sa Rusima na ulicama Splita, ali i u mnogobrojnim restoranima i kafićima pored Jadranskog mora sve bilo u znaku fudbala. Mnogobrojni navijači su sa obeležjima Hrvatske napravili dobru uvertiru, ali je zato na samoj utakmici bilo i obeležja koja predstavljaju najcrnji period u istoriji Hrvatske i zloupotrebu fudbala za promociju ustaštva, zbog čega je Hrvatska i ranije imala problema.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track