SELEKTOR RUSIJE RAZOČARAN POSLE NEUSPEHA U SPLITU: Karpin preuzeo odgovornost za poraz od Hrvatske
Foto: Profimedia

kvalifikacije za sp

SELEKTOR RUSIJE RAZOČARAN POSLE NEUSPEHA U SPLITU: Karpin preuzeo odgovornost za poraz od Hrvatske

Fudbal -

Hrvati su se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo u kataru iduće godine, dok Ruse očekuje baraž u martu

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Valerij Karpin razočaran je igrom i porazom od Hrvatske, u odlučujućoj utakmici za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

- Branili smo se, Hrvatska nam nije dozvolila da igramo napadački fudbal. Sada moramo dobro da analiziramo utakmicu i ovu situaciju. Ne može se igrati tako da se braniš 90 minuta. Kod igrača nije bilo dovoljno hrabrosti da preuzmu loptu, a Hrvatska nas je snažno pritiskala - rekao je Karpin.

Rusija je izgubila od Hrvatske u Splitu sa 1:0, u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama, pa će igrati u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Hrvatska je pobedila autogolom Fjodora Kudrijašova u 81. minutu i direktno se plasirala na Mundijal.

- Atmosfera u svlačionici je katastrofalna, svi su razočarani. Posebno Kudrijašov, svi ga teše. To se može dogoditi svakome - rekao je selektor Rusije.

Karpin je dodao da je pokušao da promeni ritam igre izmenama, ali da nije uspeo u tome.

- Bilo nam je teško da izađemo sa naše polovine terena, pa sam pokušao nešto da napravim - kazao je Karpin i preuzeo odgovornost za poraz.

On je rekao da je atmosfera na stadionu Poljud bila veličanstvena i dodao da teški vremenski uslovi nisu uticali na igru.

- Teren je u jednom trenutku bio kao močvara, ali nije teren kriv što smo odigrali loše - zaključio je Valerij Karpin.

Utakmice baraža igraće se u martu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track