STEFAN MITROVIĆ POSLE PLASMANA NA SP: Zaključali smo La Luž, ovo mi je kruna karijere!
Foto: Profimedia

IZJAVA POSLE MEČA

STEFAN MITROVIĆ POSLE PLASMANA NA SP: Zaključali smo La Luž, ovo mi je kruna karijere!

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da je ekipa večeras protiv Portugala pokazala kako se igra fudbal i da je ponosan zbog plasmana na Svetsko prvenstvo 2022. godine, koji je za mnoge igrače kruna karijere.

"Ponosan sam, želim da čestitam svim igračima, od početka kvalifikacija koji su bili tu, ne može biti lepši kraj. Živeli smo svi kao jedan od početka do danas, da li može lepše od ovoga? Zaključali smo La Luž danas, pokazali smo kako se igra fudbal i pokazali da možemo da igramo protiv najjačih selekcija", rekao je Mitrović za televiziju Nova posle utakmice.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, pošto je u Lisabonu pobedila Portugal sa 2:1, u poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe A.

Na stadionu Benfike Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančesa, a izjednačio je Dušan Tadić u 33. minutu. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

"Sada treba da se odmorimo, da uživamo u ovom momentu. Svima nam je ovo kruna karijere. Otići sa svojom državom na najveće prvenstvo čini nas ponosnim. Treba da uživamo sa svim igračima i stručnim štabom, verovali smo i ono u šta smo verovali večeras smo ostvarili", naveo je Mitrović.

Srbija
foto: Profimedia

Napadač Dušan Vlahović rekao je da je pobeda u poslednjem kolu kvalifikacija najsladja.

"Pričali smo šta god da se desi, da treba da ostanemo mirni, pribrani, da budemo koncentrisani i da ćemo na kraju pobediti. Stvarno smo verovali. Od početka se pričalo da će se ovde odlučivati. Naravno, bilo bi nam lakše da se odlučilo ranije, ali ovako je najsladje. Mislim da ne može bolje od ovoga, ovako ući u istoriju", rekao je on.

Fudbaler Fjorentine rekao je da će ekipa pokušati da napravi dobar rezultat u Kataru.

"Svi smo srećni, ne 11 heroja, nas je 23 i sa stručnim štabom. Znamo koliko smo uložili sebe, dali maksimum, izgarali i naravno da nam je sve vraćeno. Jedva čekam Svetsko prvenstvo, da odemo i napravimo rezultat. Voleo bih da odemo tamo, ne kao prethodnih godina da ispadamo u grupi, nego da probamo da napravimo ozbiljan rezultat. Imamo kvalitet i želju, sve je na našoj strani. Svi smo pod euforijom, neverovatan je osećaj, hvala svima na podršci", naveo je Vlahović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track