06:31

PANČEV ČESTITAO PIKSIJU I ORLOVIMA! Pobediti Portugal na domaćem terenu je VELIKI PODVIG

veliku uspeh

PANČEV ČESTITAO ORLOVIMA: Nisam iznenađen, ovo je neka nova Srbija, momci ginu jedan za drugog! ZA MITROVIĆA IMA POSEBNU PORUKU

Fudbal -

Proslavljeni jugoslovenski fudbaler Darko Pančev komentarisao je pobedu Srbije nad Portugalom, ali i odlazak makedonske reprezentacije u baraž za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Rekao sam sinoć da je jučerašnji dan bio dan za uživanje u ex-Ju fudbalu. Sve je počelo sa Hrvatskom, koja je imala tešku utakmicu, ali je uspela da ostvari plasman NA SP. Zatim je Makedonija postigla najveći uspeh kad su kvalifikacije i plasman u baraž u pitanju, a šlag na torti je bio plasman Srbije", rekao je Pančev.

Nekadašnji saigrač selektora srpske reprezentacije Dragan Stojkovića Piksija je u jutarnjem programu Kurir televizije izjavio da uspeh srpske reprezentacije nije iznenađenje za sve one koji prate orlove.

Darko Pančev
foto: Kurir TV

"Pobediti Portugal, jednu od najboljih reprezentacija u poslednjih deset godina, na njihovom terenu, svakako je jedan veliki uspeh. Sve je to za pozdravljanje", započeo je Pančev.

Analizirajući igru Piksijevog tima, bivši fudbaler rekao je da se Kristijano Ronaldo nije ni video na terenu jer je odbrana uradila dobar posao, izuzev drugog minuta, kad je napravljen mali kiks.

"Prema meni, ne mislim da je sudija to namerno uradio, posle je odlično sudio utakmicu. Bio je korektan, nije podlegao atmosferi, smatram da je Srbija odigrala fantastičan meč, najzad da je vidimo u pravom svetlu, jer zaista zaslužuje da se nađe tamo gde će ići", smatra Pančev.

Konstatuje da ovaj tim nije nalik onom od prethodnih godina, kada su se, kako kaže, igrači mučili i bili bez života. Svemu tome je, kako kaže, doprinelo to što je Piksi došao sa svojim stručnim timom.

"Ovo je neka nova Srbija sa fantastičnom atmosferom. Vidi se da ginu igrači jedan za drugog. Sve se to vraća, i ovaj Mitrov gol u zadnjem minutu. Mitar i dalje neka rastura, dečko ne prestaje da daje golove! Neka nastavi samo tako", ispričao je sagovornik Kurira i naglasio da je uloga centrafora da trese mreže.

Nije izostala pohvala na račun selektora.

"Piksi je bio jedan od najvećih igrača u Evropi. Njegovo znanje i energija prenosi se na igrače i to se vidi. Pre smo se nervirali, gledali igrače bez šanse i želje, sad je to druga stvar. Pobediti Portugal na domaćem terenu nije mala stvar i svakako je veliki podvig. Ali samim tim Srbija je pokazala da ima kvalitet, velike igrače, treba da veruje u sebe i nastavi ovako i dalje", poručio je Pančev i dodao da nije stigao da se čuje sa Draganom Stojkovićem Piksijem te naglasiio da mu ovom prilikom čestita na velikom fudbalskom znanju.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:57

LUDNICA NA ULICAMA BEOGRADA: Pogledajte slavlje srpskih navijača nakon plasmana Orlova u Katar! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track