VUČIĆ O USPEHU FUDBALERA: Rekao sam im ono što je moja životna filozofija - momci idite tamo i pobedite! I pobedili su
Foto: Printscreen/TV Happy

Predsednik o pobedi u Lisabonu

VUČIĆ O USPEHU FUDBALERA: Rekao sam im ono što je moja životna filozofija - momci idite tamo i pobedite! I pobedili su

Fudbal -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije "Ćirilica" na Hepi televiziji.

Predsednik Srbije se na početku osvrnuo na uspeh fudbalske reprezentacije u Portugalu.

"Želim da im čestitam. To nema veze sa nama, država radi i država ulaže u sport, ali da preuzimam bilo kakve zasluge, bilo bi iluzorno", rekao je Vučić.

Predsednik je uoči puta u Lisabon u avionu poželeo sreću "orlovima".

"Želeo sam da podržim momke. Iznenadili su se. Neki su već bili legli na sedišta, pa su ustali kad su me videli. Ja ne mislim da je važno učestvovati - važno je pobediti. Ja sam im rekao ono što je moja životna filozofija - ja sam im rekao momci idite tamo i pobedite. I pobedili su. Kapa dole majstoru selektoru, kapa dole igračima, to je veliki uspeh. Država radi na tome da podstakne da se rode neki novi klinci da imamo nove stadione. Kreće izgradnja nacionalnog stadiona, mi trenutno gradimo tri sadiona. Fudbaleri su se iznenadili kada sam došao među njih".

"Samo kada verujete u sebe i imate samopouzdanja, možete da postignete uspeh".

Prokomentarisao je i potez fudbalera, koji su odlučili da nagradu od milion evra proslede bolesnoj deci.

"Naše je da ulažemo veliki novac. Ljudi treba da znaju da kada govorimo o tome, sportski rezultati ne dolaze sami, vi morate da imate podršku za te ljude. Mi danas gradimo velike centre, za odbojkaše i odbojkašice, za borilačke sportove, gradimo vrstu sportske infrastrukture koje imaju neke evropske zemlje. Gradimo veliku streljanu, očekujemo više medalja iz Pariza".

"To je bila njegova odluka, ali ja sam s Piksijem razgovarao kada je preuzeo reprezentaciju. To je čovek koji je došao znajući da će da ga udaraju. Došao je na otvaranje fabrike 'Toyo Tires", dodao je Vučić vraćajući se na priču o "orlovima".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track