Božinov u Partizanu
Foto: REUTERS

Stiže Bugarin

Božinov u Partizanu

Fudbal -
Srpski fudbalski šampion na pragu dogovora o angažovanju proverenog napadača Sportinga iz Lisabona

Rešili pitanje napadača!Reprezentativac Bugarske Valerij Božinov (26) na pragu je dogovora sa čelnicima Partizana o jednogodišnjoj pozajmici! Prema rečima sportskog direktora crno-belih Ljubiše Tumbakovića, srpski šampion jeste zainteresovan za angažovanje doskorašnjeg napadača Sportinga iz Lisabona, ali on nije jedini fudbaler koji se nalazi na listi želja ekipe iz Humske.- Interesovanje za Valerija Božinova postoji, a kontakt je ostvaren preko posrednika. Međutim, taj transfer još nije gotov. Bugarin je samo jedan u nizu fudbalera koji nam je interesantan - prenosi reči sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića portparol crno-belih Nenad Danilović.Bugarski internacionalac nekada je važio za velikog talenta, ali nije u potpunosti uspeo da se dokaže u najjačim evropskim ligama. Najbolje partije je pružao u Lećeu, za koji je igrao od 2002. do 2005. godine. Pad u karijeri nastupio je prelaskom u Fjorentinu, a zatim je imao neuspešne epizode u Juventusu, Mančester sitiju i Parmi.Božinov je za reprezentaciju Bugarske odigrao 36 zvaničnih mečeva i postigao šest golova, a njegovim dolaskom Partizan bi rešio problematično pitanje napadača.

Vladimir Vermezović
Vladimir Vermezović

Vermez: Možda ode ZabijaFudbaleri Partizana danas (19.00. TV Arena) dočekuju ekipu Jagodine, a u timu sigurno neće biti libijskog napadača Muhameda Zabije, koji je i dalje pod suspenzijom zbog nediscipline.- Imao sam strpljenja i razumevanja do određenih granica, ali disciplina je na prvom mestu, a on je preterao. Zabija nije odstranjen iz tima zbog jedne situacije, već smo došli u situaciju da on nervira ostatak tima. Veoma je čudan, čas hoće da ide, čas da ostane. Zasad nije u ekipi, a videćemo da li će ostati do kraja sezone. Moraće ili da promeni sebe, ili da promeni klub - rekao je Vermezović.

Ide i mladi AksentijevićČelnici crno-belih stalno ističu kako žele da afirmišu mlade igrače, a sva je prilika da će Humsku napustiti još jedan fudbaler ponikao u omladinskoj školi. Reč je o Nikoli Aksentijeviću, za čije usluge je zainteresovan engleski Čelsi, koji bi ga potom prosledio holandskom Viteseu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track