VELEOBRT: Bjeković nije jedini kandidat za predsednika FSS! U igri su još OVA 3 imena
Foto: @starsport, Beta/Milan Obradović

OPŠTI IZBORI U FSS

VELEOBRT: Bjeković nije jedini kandidat za predsednika FSS! U igri su još OVA 3 imena

Fudbal -

Zvezdine "delije" otvoreno protiv sadašnjeg zamenika predsednika FSS, za koga kažu da je kadar omraženog Toleta Karadžića, a bivši fudbaler, trener i direktor crno-belih bez podrške i u svom Partizanu!

Sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj će biti usvojen novi Statut, održaće se u ponedeljak 29. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. To će biti i poslednja obaveza sadašnjih, ili kako ih nazivaju Karadžićevih i Kokezinih delegata, jer će posle usvajanja novog Statuta, kao najvišeg pravnog akta, biti održani opšti izbori.

Rasim Ljajić, Nemanja Vidić
foto: Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić

Kako Kurir saznaje, izbori na svim nivoima u FSS neće se sigurno održati ove godine, već na proleće 2022. Jedan dnevni sportski list kao da je napravio medveđu uslugu već vremešnom zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću (74), požurivši da ga promoviše u novog predsednika, iako će biti još kandidata, pre svega Rasim Ljajić i Ivica Tončev, dok se legendarni fudbaler Nemanja Vidić, koji ima veliku narodnu podršku, još uvek ne izjašnjava kakve su mu ambicije i da li ih uopšte ima u tom pogledu.

Zvezdini najvatreniji navijači "delije" otvoreno su protiv Bjekovića, za koga tvrde da je kadar bivšeg predsednika FSS, omraženog Toleta Karadžića. Zanimljivo je da Bjeković kao bivši fudbaler, trener i direktor crno-belih ne uživa podršku ni u svom Partizanu, gde bi više voleli da na čelu fudbalske Srbije vide nekog drugog, ali da ima (in)direktne veze sa klubom iz Humske, jer je prethodni predsednik Slaviša Kokeza izabran kao "Zvezdin kadar".

Radnički Niš, Ivica Tončev
foto: fkradnickinis.rs

Rasim Ljajić je praktično siva eminencija u Novom Pazaru, dok je Ivica Tončev godinama unazad veoma aktivan u upravi niškog Radničkog. Selektor Srbije i svakako najzaslužniji čovek što ćemo ponovo biti na Svetskom prvenstvu Dragan Stojković Piksi nedavno je bio specijalni gost u Surdulici na otkrivanju murala urađenog u njegovu čast, pa su mnogi to povezali sa Ivicom Tončevom, dodavši još na sve to i "nišku vezu".

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track