SRBIJA U NAPADU NA OSTVARENJE SNA! Zvezda i Partizan otvaraju vrata RAJA: Velika prilika za srpske klubove u Evropi ove nedelje!
Foto: Printskrin

koeficijenti

SRBIJA U NAPADU NA OSTVARENJE SNA! Zvezda i Partizan otvaraju vrata RAJA: Velika prilika za srpske klubove u Evropi ove nedelje!

Fudbal -

Vreme je nastavak takmičenja u evropskom klupskom fudbalu.

Nakon završetka evropskih kvalifikacija za Mundijal i redovnog kola nacionalnih prvenstava za vikend, vreme je za nastavak takmičenja u Ligi šamnpiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Crvena zvezda dočekuje Ludogorec u LE dok Partizan gostuje Flori u Estoniji u okviru LK i čini se da je ovo sjajna prilika za dve pobede srpskih predstavnika s obzirom da su i jedni drugi favoriti.

Naime sa dve pobede bi Srbija zaradila 1,000 bodova, na trenutnih 29,375, odnosno samo 2,025 manje od Ukrajine prema sadašnjem saldu.

A Ukrajince čeka pravi pakao u ovoj evropskoj nedelji.

Kijevski Dinamo igra sa Bajernom, Šahtjor gostuje Interu kome "gori" za prolaz U LŠ dok i Zorija ide na noge Romi u glavnom gradu Italije u LK

Zaista pretežak raspored i lepa prilika da se Zvezda i Partizan dobrim rezultatima baš približe Ukrajini.

Prvi cilj je bio da Srbija nađe mesto među 15 najboljih, ali kako je sada u dobroj poziciji zbog "večitih", koji će i na proleće najverovatnije voditi bitke u Evropi, ambicije su znatno više.

Ta famozna 11 pozicija bi donela petog predstavnika našoj zemlji u Evropi, od kojih bi dva igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ostali se borili i u Ligi Evrope, odnosno odmah preskočili Ligu konferencija.

Međutim, i dalje nismo sigurni iznad famozne crte i 15. mesta, bez obzira na to što imamo više od četiri boda od Čeha, Kiprana i Turaka, koji su van tog društva, ali Česi Turci imaju po tri, a Kiprani dva predstavnika.

Razloga za optimizam sigurno ima, na oba zadatka, ali čini se da je upravo ovaj četvrtak verovatno ključan.

Za novi uspon srpskog fudbala nakon Lisabona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track