SRBIJA PRESTIGLA HRVATSKU, A ONI PORUČUJU: Srbi, uzalud se veselite! Zaboravili ste jednu vrlo važnu stvar!
Foto: Profimedia

SRBIJA PRESTIGLA HRVATSKU, A ONI PORUČUJU: Srbi, uzalud se veselite! Zaboravili ste jednu vrlo važnu stvar!

Fudbal -

Informacija sa sajta Transfermarkt, po kome je Srbija preskočila Hrvatsku kada je u pitanju tržišna vrednost igrača, nije naišla na dobrodošlicu u komšiluku.

Popularni sajt je objavio da je Srbija na 12. mestu po vrednosti igrača, tik iznad Hrvatske. "Orlovi" vrede 342 miliona evra, a "Vatreni" 316 miliona evra.

Ali, pojedini hrvatski mediji imaju svoju računica koja nije u saglasju sa Transfermarktom.

Tako Večernji list sa naslovom "Srbi se uzalud vesele što su prestigli Hrvatsku, zaboravili su jednu vrlo važnu stvar" piše da je vrednost Hrvatske izračunata bez Matea Kovačića, koji zbog povrede nije igrao poslednje dve utakmice u kvalifikacijama. Vezni fudbaler Čelsija je ujedno najskuplji igrač Hrvatske sa 45 miliona evra. Hrvatska sa njim vredi 361 milion, dakle, više od 342 miliona koliko vrede "Orlovi".

U tekstu se još ističe da je Sergej Milinković Savić najskuplji srpski fudbaler sa 70 miliona evra. Sa druge strane, posle Kovačića, najveću vrednost imaju Marselo Brozović (40 miliona), Nikola Vlašić (30) i Mario Pašalić (23).

Inače, prema Transfermarktu najskuplja selekcija je Engleska koja vredi 1.23 milijardi evra. Francuska je "teška" 978 miliona, Brazil 870, a zanimljivo je da je Portugal četvrti sa više nego duplo skupljim timom u odnosu na Srbiju - 775 miliona.

U top 10 su još Argentina (747), Španija (728), Holandija (668), Nemačka (660) i Belgija (419) miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track