MEDIJI NA PIRINEJIMA JEDNOGLASNI U PROGNOZAMA: Mesi osvaja zlatnu loptu jer je najbolji igrač sveta!
Foto: Profimedia

Večeras pada odluka

MEDIJI NA PIRINEJIMA JEDNOGLASNI U PROGNOZAMA: Mesi osvaja zlatnu loptu jer je najbolji igrač sveta!

Fudbal -

Zlatna lopta, nagrada za najboljeg igrača sveta u 2021. godini, biće dodeljena večeras na svečanosti u Parizu

Svečanost u prestonici Francuske počinje u 20:30 časova, a pored „Zlatne lopte" u obe konkurencije biće dodeljene i nagrade za najboljeg mladog fudbalera i za najboljeg golmana.

Šestostruki pobednik Lionel Mesi poslednji je laureat iz 2019, a prema svim najavama napadac PSŽ je veliki favorit da ponovo dobije prestižno priznanje, javljaju mediji sa Pirineja. Portugalski i španski mediji su jednoglasni u toj prognozi.

Španski RTP Desporto navodi da će borba biti između Levandovskog i Mesija, a da bi treće mesto trebalo da zauzme Karim Benzema. Kristijano Ronaldo je ostao u drugom planu, pa ga u ovom trenutku niko ne vidi kao glavnog favorita.

To navodi i španska Marka, koja najveću bitku za zlatnu loptu vidi upravo između Argentinca i Poljaka.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Argentinac je letos konačno sa reprezentacijom postao šampion Južne Amerike, a imao je takođe i odličnu sezonu u Barseloni.

Za Argentinca bi to bilo sedmo priznanje za najboljeg igrača u izboru ovog prestižnog lista. Pored Mesija u konkurenciji su još Robert Levandovski, Karim Benzema i Mohamed Salah.

Mesijev saigrač iz PSŽ-a Serhio Ramos, istakao je da je Argentinac favorit za osvajanje ove prestižne nagrade.

- Lionel je vrlo važan igrač za PSŽ. On je jedinstven fudbaler. Privilegija je imati takvog igrača u ekipi. Mislim da je Mesi favorit u borbi za Zlatnu loptu. Uvek ću štititi i podržavati svoje saigrače. Želim mu mnogo sreće, rekao je defanzivac Svetaca Serhio Ramos.

Kurir sport / RTP Desporto Marca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track