TEŠKI DANI ZA SRBINA U BUNDESLIGI: Hofenhajm više ne želi MIJATA GAĆINOVIĆA, uskoro povratak u staru ekipu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

nešto mora da se menja

TEŠKI DANI ZA SRBINA U BUNDESLIGI: Hofenhajm više ne želi MIJATA GAĆINOVIĆA, uskoro povratak u staru ekipu!

Fudbal -

Srpski fudbaler nezadovoljan statusom kod trenera Sebastijana Henesa

Mijat Gaćinović ove sezone nema učinak u dresu Hofenhajma i gotovo je izvesno da će u januaru napustiti klub. Nije ga bilo u postavi u poslednjih devet utakmica.

Čini se da je najbliži povratku u Frankfurt, u redove Ajntrahta, kluba u kojem se afirmisao u Bundesligi. Zanimljivo, Mijatu Gaćinoviću je drastično opala cena na portalu Transfermarkt. Trenutno je procenjen na 3.500.000 evra, a u februaru ove godine pored njegovog imena stajala je suma od 5.000.000. Ukoliko ne pronađe adekvatan klub u kojem će igrati, cena će mu sve više i više padati.

Statusom Srbina bavio se nemački list "Kiker" koji analizom konstatuje da Mijat Gaćinović (26) nije ništa dobio dolaskom u Hofenhajm, u leto 2020. godine. U prethodnih pet meseci odigrao je samo šest utakmica, četiri u Bundesligi često ulazeći sa klupe (ukupno skupivši 107 minuta) i dve u kupu Nemačke gde je odigrao ukupno 27 minuta. Ta minutaža je ispod svakog renomea i ono što nekadašnji "zlatni orlić" sa Novog Zelanda nije želeo kada je napuštao Frankfurt.

Trener Hofenhajma Sebastijan Henes otvoreno je rekao da Gaćinović nije iskoristio ukazanu šansu, te da je konkurencija na kojoj igra velika, kao i da mora biti zadovoljan minutažom. Sa druge strane, Oliver Glazner trener Ajntrahta voleo bi Gaćinovića u timu, pa je sasvim moguć njegov povratak u Frankfurt.

Opet, kako pišu nemački mediji, mogao bi Mijat Gaćinović da se otisne u nove avanture, jer ima kontakt sa ekipama iz Francuske i Španije. Kako god, Srbin ima ugovor sa Hofenhajmom do juna 2024. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track