MOCA VUKOTIĆ JE BIO MAĐIONIČAR! Ovo je pogodak koji je obeležio karijeru legende Humske: Dobro ga se sećaju Grobari, ali i Delije
Foto: Promo/Turnir prijateljstva

spektakl

MOCA VUKOTIĆ JE BIO MAĐIONIČAR! Ovo je pogodak koji je obeležio karijeru legende Humske: Dobro ga se sećaju Grobari, ali i Delije

Fudbal -

Momčilo Vukotić bio je mađioničar sa loptom. Njegovi potezi bacali su publiku u trans, a gol koji je zasigurno obeležio njegovu bogatu karijeru bio je onaj u 67. večitom derbiju.

Tog 7. decembra 1980. godine crno-beli su slavili sa 3:1, a potez meča izveo je upravo Moca Vukotić koji je u 88. minutu veštom fintom bacio na travu golmana Crvene zvezde Ljukovčana i poslao loptu u mrežu.

Partizan pre toga dve godine nije savladao večitog rivala, pa je trijumf u Humskoj bio utoliko slađi.

Već u 21. minutu Trifunović je doneo vođstvo, a duplirao ga je pola sata kasnije Zvonko Varga. Ono što će se pak najviše pamtiti sa ove utakmice je gol Moce Vukotića u 88. minutu. Dobio je pas u prostor, umakao svojim čuvarima iz prve, a onda izlomio golmana Ljukovčana i poslao loptu u praznu mrežu. Poraz Crvene zvezde je ublažio Repčić u poslednjim trenucima meča – glasio je jedan od izveštaja sa utakmice.

Kako je sve izgledalo pogledajte na videu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track