ZBOG OVOGA SE IDE U ZATVOR! SVET BRUJI O OČIGLEDNO NAMEŠTENOJ UTAKMICI: Reagovao je i predsednik države, trener se rasplakao VIDEO
Foto: Printskrin

Kako ih nije sramota?

ZBOG OVOGA SE IDE U ZATVOR! SVET BRUJI O OČIGLEDNO NAMEŠTENOJ UTAKMICI: Reagovao je i predsednik države, trener se rasplakao VIDEO

Fudbal -

Poslednje kolo Druge kolumbijske lige donelo je neverovatno očiglednu nameštenu utakmicu.

Za prvo mesto su se borili Fortaleza i Union Magdalena. Union je gostovao Ljanerosu, a u 81. minutu je šokirana od strane domaćina. Sudija je utakmicu produžio pet minuta, a domaćin je u 95. minutu i dalje imao prednost od 1:0. A onda je nastao šou.

Union Magdalena je izjednačila, a zatim u sledećem napadu i povela u situaciji kada je svih 11 igrača Ljanerosa nepomično stojala. Ovom pobedom Union Magdalena odlazi u Prvu ligu.

Fortaleza je odigrala pošteno i kod kuće izgubila od Bogote. Trener Fortaleze Nelson Florez je briznuo u plač pred kamerama.

Ali, tada kreće priča o ovoj utakmici. Prvi se javio fudbaler Juventusa Huan Kvadrado, koji je napisao da ga je sramota što je Kolumbijac.

Jedan od fudbalera Ljanerosa oglasio se na društvenim mrežama i rekao da igrači primaju pretnje smrću, da se boje za živote i tvrdi da nije bilo nameštanja.

Javilo se i kolumbijsko Udruženje profesionalnih fudbalera, a zatim se o utakmici oglasio i predsednik države Ivan Duke Markez.

- Ovo je ne samo nacionalna, ovo je međunarodna sramota. Kako ih nije sramota? Hitno ćemo pokrenuti istragu i krivci će biti sankcionisani, kazneno će odgovarati - besneo je predsednik Kolumbije.

Državne vlasti sazvale su sastanak i osnovale posebnu komisiju koja će istražiti što se krije iza utakmice. Naravno, ne isključuje se i zabrana promocije Union Magdalene u Prvu ligu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track