CRVENO-BELI U OSMINI FINALA LIGE EVROPE: Zvezda iščupala bod u Bragi, Ludogorec pomogao srpskom šampionu! VIDEO
Foto: Starsport

LIGA EVROPE

CRVENO-BELI U OSMINI FINALA LIGE EVROPE: Zvezda iščupala bod u Bragi, Ludogorec pomogao srpskom šampionu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su direktan plasman u osminu finala Lige Evropa, pošto su večeras u gostima odigrali nerešeno sa Bragom 1:1, u utakmici poslednjeg kola Grupe F.

Drugi meč ove grupe, izmedju Ludogoreca i Mitjilanda završen je bez golova.

Zvezda je tako osvojila prvo mesto sa 11 bodova, dok je Braga druga sa deset. ;Mitjiland, koji je osvojio devet bodova, preseliće se u Ligu konferencija, dok je poslednje mesto zauzeo Ludogorec sa dva osvojena boda.

Fudbaleri Brage su bili opasniji u prvom poluvremenu, imali su više loptu u svom posedu i više udaraca ka golu, ali nisu uspeli da savladaju Milana Borjana. ;Na drugoj strani, crveno-beli su najbolju proliku imali u 40. minutu preko Mirka Ivanića.

Drugo poluvreme nije dobro počelo po crveno-bele pošto je Marko Gobeljić igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Galeno u 52. minutu.

Izabranici Dejana Stankovića su, ipak, izjednačili u 70. minutu. Strelac je bio Katai sa penala, a nakon što je Radovan Pankov oboren u šesnaestercu.

Braga je u finišu meča imala inicijativu, pretila je, ali je Zvezda uspela da se obrani i osvoji bod za prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala Lige Evropa.

Utakmice osmine finala Lige Evropa igraju se u martu 2022.

1 / 11 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj!

90. minut - Utakmica je produžena za pet minuta.

89. minut - Ređaju se šanse za domaće, nekoliko kornera za redom za Bragu, ali crveno-beli se nekako brane i čuvaju rezultat.

86. minut - Pokušao je napadač domaćih glavom posle centaršuta sa desne strane, ali ponovo pravo u Borjana koji je večeras jedan od najboljih među crveno-belima.

Pogledajte slavlje navijača Zvezde posle izjednačujućeg gola Kataia sa bele tačke.

00:27

LUDNICA NA MUNISIPALU: Pogledajte slavlje Delija nakon izjednačujućeg gola Zvezde u Portugalu! VIDEO

77. minut - Krstičić ušao u igru umesto Kataia. Takođe, u igri je Degenek umesto Pankova.

68. minut - GOOOOOOOOOL - Katai donosi izjednačenje crveno-belima u Portugalu.

67. minut - PENAL za Zvezdu! Posle faula nad Pankovim sudija je pokazao na najstrožu kaznu.

62. minut - Gobeljić je izašao iz igre, umesto njega ušao je Gajić. Takođe, umesto Živkovića u igri je Pavkov, kao i Ben umesto Srnića.

52. minut - GOOOOOOOOOL! Siguran sa bele tačke bio je Galeno.

51. minut - PENAL za Bragu! Rukom je posle kornera igrao Marko Gobeljić, a posle gledanja VAR-a sudija je pokazao na penal.

Jedan dekica glavna je atrakcija na stadionu u Bragi. Svi na stadionu gledaju samo u ovoga iskusnog navijača portugalskog velikana.

00:09

ON JE NAJVERNIJI NAVIJAČ BRAGE: Dekica glavna atrakcija na Zvezdinoj utakmici! VIDEO

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završeno je prvo poluvreme na Munisipalu. U drugom meču ove grupe u Razgradu takođe je rezultat 0:0.

45+2 minut - Žuti karton za Kataia.

Zvezda, Braga
foto: Starsport

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

40. minut - Nekoliko minuta pauze zbog teške povrede fudbalera domaćih.

38. minut - Pokušao je Galeno sa istog mesta kao i pre par minuta, ali ponovo je gađao pravo u Borjana koji je ovog puta bio malo nesiguran, ali ispalo je sve dobro.

37. minut - Prva prilika za Živkovića. Posle ubačaja sa desne strane loptu je zakačio Rišairo, ali ona je prošla pored gola domaćih za par centimetara.

35. minut - Probao je Galeno sa ivice šesnaesterca, zakačilo je jednog fudbalera Zvezde i prošla tik pored leve stative Borjana.

31. minut - Ređaju se napadi za domaće, šansa za šansom, ali mreže miruju na Munisipalu.

Sjajnu podršku imaju crveno-beli u Bragi.

00:19

PRVA REAKCIJA DELIJA: Pogledajte kako su reagovali navijači Zvezde nakon pokušaja Kange! VIDEO

23. minut - Medioroš je ponovo pokušao, sada sa penala iz okreta posle pasa sa leve strane, ali ponovo pravo u Borjana koji je večeras na visini zadatka.

13. minut - Najbolja šansa za Zvezdu na meču. Posle jedne odbijene lopte naleteo je Kanga koji je probao iz prve u kontra ugao po zemlji, ali odlična odbrana golmana domaćih.

Navijači Zvezde u korteu stigli na Munisipal.

00:50

DELIJE STIGLE NA MUNISIPAL: Navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu na meču protiv Brage! VIDEO

11. minut - Odličan pokušaj Porta, koji je probao iz okreta poluvolejem nakon centaršuta sa lecve strane, ali odlična odbrana Milana Borjana koji je sačuvao mrežu crveno-belih. U nastavku još jedna šansa za domaće, ali pravo u Borjana.

4. minut - Prva prilika na meču. Probao je sa više od 20 metara igrač domaćih, ali tik pored leve stative gola Borjana. Bilo je kritično za crveno-bele na momenat.

1. minut - Utakmica je počela!

Promena u poslednji čas! Pošto se povredio Njegoš Petrović na zagrevanju u sastavu je Srnić od prvog minuta.

Zvezda, Braga
foto: Starsport

Blog uživo:

Stadion Brage skoro pa prazan na pola sata do početka utakmice sa Zvezdom.

00:12

SLABA POSETA U KAMENOLOMU: Pogledajte atmosferu na stadionu Brage pola sata pred početak utakmice sa Zvezdom! VIDEO

Bivši fudbaler Zvezde, sada Porta, došao je u hotel crveno-belih kako bi im pružio podršku pred odlučujući meč.

Veliki broj Delija stigao je večeras u Bragu i najavilo je svoj dolazak na "Munisipal".

Kurir pogodio sastav Zvezde.

Sastavi:

Braga: Mateus, Kouto, P. Oliveira, Leite, Silva, Musrati, A. Orta, Galeno, R. Orta, Medeiros, V. Oliveira.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Eraković, Dragovič, Rodić, Petrović, Kanga, Ivanić, Katai, Živković.

Utakmica od ogromne važnosti za crveno-bele i utakmica koja može mnogo da im donese. Trener Dejan Stanković veruje u svoje momke i nada se najboljem scenariju, koji bi ostavio Zvezdu na prvom mestu u grupi.

- Moglo bi se reći da je ovo jedan diplomski rad posle dve godine. Pokušavam momcima da predočim da jednom utakmicom imamo šansu da uđemo u osminu finala Lige Evrope. Ne želim da budemo podređeni od starta, tako spremamo utakmicu. Kad bude trebalo da trpimo, da to radimo zajedno. Da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu, ali i da imamo hrabrost više sa loptom nego bez nje. Čeka nas lepa, jedna od najvažnijih utakmica ove generacije. Bez straha će biti, garantujem - rekao je Dejan Stanković.

Poznato je koliko Dejan Stanković ceni Žozea Murinja, s kojim je često u kontaktu, pa i ne čudi što ga je citirao:

- Kad dođu ovakve utakmice, momci su svega svesni. Za 29 dana odigrali smo devet utakmica, a to nije normalno. Ne spremam govore, ono što mi naleti kroz emociju, to i kažem igračima. Nekad je dovoljan i pogled da se ukapiramo. Tačno znam koliko ko može, nekad mora i više od 100 odsto. E, četvrtak je dan za više, za kilometar više, za gol više... To nam treba. Za ovakvu šansu se radi godinama. Što bi rekao Žoze Murinjo, finala su da pobediš, a ne samo da ih igraš - bio je više nego jasan Stanković.

O interesovanju Sampdorije i Udinezea Deki: Nemam ugovor sa Zvezdom, već emociju

Poslednjih dana italijanski mediji selili su Dejana Stankovića prvo u Sampdoriju, a onda u Udineze.

- Ne mogu nikome da zabranim da piše o meni ili da se raspituje za mene. Lepo je čuti da te traži ovaj, onaj... Respekt prema predsednicima klubova uvek postoji. Za Zvezdu nisam vezan ugovorom, već emocijama! Svaki čovek mora da bude ambiciozan, ali ja sam u ovom trenutku fokusiran na Zvezdu, znam koji su naši ciljevi. "Kalčomerkato" je kultura u Italiji. To je znak da te neko gleda, da ovde svi mi radimo dobar posao - jasan je Stanković.

Italijan razočarao, Falko otpisan

U Bragu neće putovati Seku Sanogo, Veljko Nikolić i Filipo Falko, a Stanković kaže:

- Sanogo! Sve smo pokušali, ali ne ide. Nije zalečio povredu i neće biti sa nama. Veliki hendikep za nas, svi znamo koliko nam donosi. Velja Nikolić i Filipo Falko neće putovati u Portugal, prvi se vratio, drugi ima povredu. Možda bi Falko trebalo da povede više računa o sebi, jer nam je potreban svaki momak. Ali to je do njega, do karaktera. Neko to ima, neko nema, i neće nikada imati. Katai je ovde igrao s temperaturom... Meni više znači čovek na terenu nego igrač. Kad rizikuje sebe radi grupe. To je za poštovanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track