BRUTALNA SEDMICA STRAŠNOG SITIJA: Građani DEMOLIRALI Lids, Gvardiola naneo Bjelsi najteži poraz u karijeri! VIDEO
Foto: Profimedia

premijer

BRUTALNA SEDMICA STRAŠNOG SITIJA: Građani DEMOLIRALI Lids, Gvardiola naneo Bjelsi najteži poraz u karijeri! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Lidsa sa ubedljivih 7:0, u utakmici 17. kola Premijer lige.

Siti je pitanje pobednika na ovom meču rešio posle prvog poluvremena, kada je vodio sa 3:0, ali izabranici Pepa Gvardiole nisu popustili ni u nastavku pa su na kraju naneli ubedljiv poraz Lidsu.

Goleadu je započeo Fol Foden u osmom minutu, Džek Griliš je pet minuta kasnije duplirao prednost Sitija, da bi Kevin de Brujne u 32. minutu povisio na 3:0.

Posle asistencije Grilišu, Rijad Marez se u 49. minutu upisao u strelce, De Brujne je u 62. minutu postigao svoj drugi gol, da bi u 74. minutu na semaforu pisalo 6:0 posle pogotka Džona Stounsa. Konačan rezultat postavio je Nejtan Ake u 78. minutu.

Ovaj poraz najteži je koji je trener Lidsa Marselo Bijelsa doživeo u svojoj karijeri, a ujedno je i najteži poraz Lidsa u Premijer ligi.

Ekipa Mančester sitija je upisala 13. pobedu u šampionatu i prva je na tabeli sa 41 bodom, odnosno ima četiri više od Liverula, a pet od Čelsija koji imaju meč manje.

Na drugoj strani, Lids je na 16. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Fudbaleri Aston Vile su ranije večeras u gostima pobedili ekipu Noriča sa 2:0, golovima Džejkoba Ramsija i Olija Votkinsona.

Aston Vila je deveta na tabeli sa 22 boda, dok je Norič poslednji sa samo deset bodova.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track