KONTROVERZA KOJA RUŠI DRUŠTVENE MREŽE: Situacija iz Milana podelila javnost! Pogledajte i procenite ko je u pravu VIDEO
Foto: Profimedia

Odluka koja je podelila mišljenja

KONTROVERZA KOJA RUŠI DRUŠTVENE MREŽE: Situacija iz Milana podelila javnost! Pogledajte i procenite ko je u pravu VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Milana poraženi su od Napolija rezultatom 0:1 u derbi utakmici odigranoj u nedelju uveče, ali je utakmicu obeležio poništen pogodak Frenka Kesija za izjednačenje u 90. minutu.

Olivije Žiru je ležao na travi iza leđa odbrane Napolija u trenucima kada je Kesi pogodio mrežu. Osim što nije dirao loptu, Žiru nije smetao golmanu, pa se ne može reći ni da je situacija pasivni ofsajd.

Nekada proslavljeni italijanski sudija Paolo Kasarin objasnio je da je gol nepravedno poništen i da nije svaka situacija u kojoj je igrač u ofsajdu nedozvoljena.

Milan, ofsajd, Napoli
foto: Printskrin

"Gol je bio čist, bez ikakve dileme. Pravilo ofsajda je jasno i nema tumačenja kako ko želi. Pravilo glasi da ofsajd nije prekršaj sam po sebi. Prekršaj je ukoliko igrač koji je u ofsajdu učestvuje u igri ili smeta protivniku. Ova situacija sa San Sira ne može se svrstati među smetnje rivalskim igračima", rekao je Kasarin o odluci svog kolege Davidea Mase.

Kontroverzna situacija privukla je mnogo pažnje, ne samo u Italiji. Igračima Milana nije bilo jasno zbog čega je gol poništen, a reakcija strelca Kesija brzo je postala hit na internetu dok je pokušavao da ustanovi zbog čega mu je poništen pogodak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track