NOVI UGOVOR ZA ZVEZDINOG VOJNIKA: Skromni, verni i tihi SIN MARAKANE ostaje u klubu do juna 2023. godine!
Foto: Starsport

zasluženo

NOVI UGOVOR ZA ZVEZDINOG VOJNIKA: Skromni, verni i tihi SIN MARAKANE ostaje u klubu do juna 2023. godine!

Fudbal -

Slavoljub Srnić besprekornom utakmicom protiv Brage zavredio poziv uprave za produžetak saradnje

Slavoljub Srnić je jedan od skromnih i tihih vojnika Crvene zvezde. Nenametljiv, gotovo neprimećen, koji pažnju javnosti ne zavređuje potezima na društvenim mrežama ili medijskim nastupima, već srčanosti i izgaranjem na terenu do poslednjeg atoma snage.

Nemanja Milojević, Slavoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli dres Slavoljub Srnić (29) natapao je znojem i krvlju i to nije fraza. Vratio se u Ljutice Bogdana prošle zime iz Las Palmasa i potpisao skroman jednogodišnji ugovor, uz mesečnu platu od 10.000 evra, godišnje 120.000 evra. Marljivo i vredno je trenirao, spreman da odradi svaki zadatak koji pred njega postavi stručni štab. Igrao je desnog i levog beka, zadnjeg veznog, radio sve prljave poslove... Besprekorno i bez greške odigrao je utakmicu protiv Brage, koja mu je i kupila novi ugovor. Sa njim i bez njega u timu, Zvezda je protiv Portugalaca delovala kao nebo i zemlja.

Slavoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Načelan dogovor između Slavoljuba Srnića i čelnika Crvene zvezde je da ugovor bude produžen do juna 2023. godine. Nova vernost neće biti verifikovana samo u slučaju da Zvezdin vojnik dobije unosnu ponudu iz inostranstva, jer je pravno gledano slobodan agent.

Slavoljub Srnić, Dragoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Slavoljub Srnić prve fudbalske korake napravio je u Mačvi. Sa 15 godina došao je u Crvenu zvezdu, zajedno sa bratom blizancem Dragoljubom. Debitovao je 2010. u crveno-belom dresu, ali je kao i većina Zvezdine dece afirmaciju stekao u drugom klubu, Čukaričkog, iz kojeg se na Marakanu vratio 2015. godine u transferu vrednom 420.000 evra. Blistao je kod Vladana Milojevića, a bio je i strelac u pobedi nad Kelnom u Ligi Evrope, koja je Crvenoj zvezdi 2018. godine donela prolaz grupe i plasman u šesnaestinu finala.

Kurir sport / A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track