PANIKA NA OSTRVU Džerard: Situacija sa korona virusom u Aston Vili je nepredvidiva
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

PANIKA NA OSTRVU Džerard: Situacija sa korona virusom u Aston Vili je nepredvidiva

Fudbal -

Trener fudbalera Aston Vile Stiven Džerard rekao je da je teško izaći na kraj sa svakodnevnim promenama i da je situacija u vezi sa korona virusom u ekipi nepredvidiva.

Aston Vila nije igrala u subotu protiv Barnlija u Premijer ligi zbog korona virusa, ali se Džerard nada da će meč protiv Čelsija na "boksing dej" biti odigran.

"Ne znam kakva je situacija pošto se svakog sata menja, sve se menja na dnevnom nivou. Vrlo je nepredvidivo. Svakoga dana se testiramo, u odnosu na prošli sat ima promena. Ne znam u kakvoj ćemo poziciji biti uoči utakmice", rekao je Džerard, preneo je Skaj.

Aston Vila će u nedelju od 18.30 dočekati Čelsi.

"U ovom trenutku imamo dovoljno igrača i očekujem da će se utakmica odigrati. Nadam se da hoće. To je utakmica kojoj se svi mnogo radujemo. Ali, što se tiče situacije sa koronom ovde u Aston Vili, ona se svakodnevno menja, veoma je nepredvidiva i teško je izaći na kraj", naveo je Džerard.

Stiven Džerard
foto: Profimedia

U Premijer ligi je prošle nedelje zabeleženo 90 slučajeva zaraze korona virusom medju igračima i drugim članovima ekipa, što je rekord otkako je počela pandemija. Medju trenerima i igračima vlada zabrinutost zbog porasta broja zaraženih.

Utakmica Aston Vile i Barnlija odložena je pošto je Džerard imao na raspolaganju manje od 14 igrača potrebnih za odigravanje meča. On je rekao da je to bio košmar i da se nada da će se nekoliko igrača vratiti za duel sa Čelsijem.

"Nećemo biti u toj situaciji, ali biće nam potrebno i malo sreće, da neki rezultati testiranja idu u našu korist", naveo je Džerard.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track