NESTVARNA PRIČA FUDBALERA ČELSIJA! Dve godine igrao s KATETEROM! Posle utakmica MOKRIO KRV, lekari odbili da mu izvade bubreg
Foto: EPA

borac

NESTVARNA PRIČA FUDBALERA ČELSIJA! Dve godine igrao s KATETEROM! Posle utakmica MOKRIO KRV, lekari odbili da mu izvade bubreg

Fudbal -

Potpuno neverovatna priča Saula Nigeza (27) dokaz je da loš start u Čelsiju ne mora da znači da u tom klubu neće ostaviti veliki trag.

Španac je u London stigao krajem leta 2021. godine, a u Premijer ligi je igrao tek na pet utakmica. Međutim, iako se nije nadao takvom početku u Engleskoj, Saul veruje da će uspeti da se izbori za bolji status kod Tomaša Tuhela.

U to je siguran i njegov stariji brat Džonatan koji se prisetio problema koje je Saul imao nakon što je dobio udarac u stomak tokom utakmice protiv Bajer Leverkuzena 2015. godine.

- To što mu se dešava u Čelsiju je običan kašalj u odnosu na ozbiljne probleme koje je imao sa bubregom - rekao je Džonatan i nastavio:

- Imao je unutrašnje krvarenje i doktori su morali da ugrade kateter u bubreg kako ga ne bi izgubio. Savetovali su ga da navpravi pauzu od fudbala, ali on je bio odlučan da igra i kroz velike bolove. Mokrio je krv pre i posle utakmica, porodica je bila zabrinuta da bi mogao da ostane bez bubrega, ali on nije želeo da razočara trenera i saigrače.

Kako je vreme odmicalo, Saulu je sve više smetalo da igra sa kateterom, pa je odlučio da lekarima traži da mu izvade bubreg kako bi sebi olakšao situaciju.

Međutim, uspeli su da ga nagovore da od toga odustane, a vremenom je stanje postajalo sve bolje i bolje dok se nije u potpunosti vratilo u normalu.

Nakon dve godine igranja sa ugrađenim kateterom, Saul je ponovo bio "slobodan", a vrhunske partije dovele su ga do Londona i aktuelnog prvaka Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track