KAKVA LAŽ IZ HRVATSKE! HTELI DA PREDSTAVE DA PARTIZAN NEMA PODRŠKU NAVIJAČA! Ovo je ISTINA, crno-beli duplo bolji od Dinama!
Foto: Starsport

netačni podaci

KAKVA LAŽ IZ HRVATSKE! HTELI DA PREDSTAVE DA PARTIZAN NEMA PODRŠKU NAVIJAČA! Ovo je ISTINA, crno-beli duplo bolji od Dinama!

Fudbal -

Ove sezone je poseta na fudbalskim utakmicama na stadionima bivše Jugoslavije je veoma mala, najviše zbog problema sa virusom korona, ali i lošom infrastrukturom na većini stadiona.

Hrvati su pokušali da izbroje navijače, naravno na štetu klubova iz Srbije i izneli veliku laž da je najgledaniji klub na Balkanu Hajduk iz Splita (9,867 prosečno po meču), a da je od Partizana gledaniji zagrebački Dinamo i da ga nema u prvih deset!

Međutim, istina se sasvim drugačija. Zvezdu je na "Marakani" gledalo u proseku 10.300 gledalaca, odnosno na 10 utakmica ukupno 103.003, mada je i to svakako preuveličano! Partizan je na 11 utakmica ove jeseni kao domaćin imao podršku 46.783, odnosno 4.283 u proseku po meču, što duplo više nego zagrebački Dinamo.

Među deset najgledanijih po poseti na domaćen terenu i na visokom petu mestu je Radnički 1923 iz Kragujevca, sa ukupno 31.250 pristalica na 10 utakmica (3.125 prosek po meču).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track