VEROVALI ILI NE, POSTOJI FUDBALER KOJEG SE I MESI PLAŠIO: Argentinac je bio STRAH I TREPET, ali njega nije smeo da pogleda u oči!
Foto: EPA

čudno

VEROVALI ILI NE, POSTOJI FUDBALER KOJEG SE I MESI PLAŠIO: Argentinac je bio STRAH I TREPET, ali njega nije smeo da pogleda u oči!

Fudbal -

Godinama je Lionel Mesi bio najvoljeniji fudbaler Barselone, ali je u isto vreme bio strah i trepet za svakoga koje stigao u klub.

Poznato je da je Argentinac bio više od fudbalera u klubu u kojem je proveo veliki deo karijere. Njegov uticaj je bio ogroman, pa su često fudbalske zvezde ostajale u njegovoj senci, a zbog njega su čak i napuštali klub.

Međutim, Mesi je otkrio da postoji fudbaler od kojeg je čak i on strahovao.

Igrao je sa mnogima, a igrač koji je ostavio najozbiljiniji utisak na Lionela je Tjeri Anri.

- Poštovao sam sve velike šampione koji su bili tamo. Od Ronaldinja, preko Etoa, Pujola, da ne spominjem Ćavija i Inijestu koji su još uvek bili mladi. Ali Anri je igrač zbog kog sam drhtao - otkrio je Mesi za L'Ekip.

Lionel Mesi, Tjeri Anri
foto: EPA

Francuz je stigao u Barselonu kao veliko pojačanje iz Arsenala na leto 2007. godine, a u klubu se zadržao do 2010. Legendarni napadač je na 121 utakmici u svim takmičenjima postigao 49 golova uz 29 asistencija.

- Znao sam sve o njemu, šta je sve uradio u Engleskoj, i odjednom smo bili zajedno u timu. Za njega sam osećao i još osećam neku vrstu divljenja. Prvi dan kada je stigao u svlačionicu nisam se usudio da ga pogledam u oči. Njegov način igre, jednostavnost.... Imao je sposobnost da teške stvari uradi na jednostavan način - zaključio je Mesi.

Nekadašnji reprezentativac Francuske je potom prešao na poslednji korak u karijeri. Otišao je "preko bare" gde je 2015. godine završio karijeru kao fudbaler Njujorka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track