DA TRI GOLA, POBESNI, ZAPALI CIGARU I DOBIJE VISKI: Prosinečki ima POROK po kojem ga pamte, a ova priča o njemu zvuči NESTVARNO!
Foto: Profimedia

legenda

DA TRI GOLA, POBESNI, ZAPALI CIGARU I DOBIJE VISKI: Prosinečki ima POROK po kojem ga pamte, a ova priča o njemu zvuči NESTVARNO!

Fudbal -

Robert Prosinečki je ušao u legendu jugoslovenskog, hrvatskog i evropskog fudbala.

Potezima na terenu je pravio razliku kakvu je malo ko mogao da napravi, a ljubitelji fudbala će ga pamtiti i po poroku po kojem je prepoznatljiv.

Pamte se reči Pitera Krauča, koji je sa Prosinečkim igrao u sezoni 2001/02 u Portsmutu. Engleski napadač je tada bio na početku, a hrvatski vezista na kraju karijere.

- Mislim da sam postigao 19 golova te sezone, a Prosinečki mi je gotovo svaki namestio kao na tacni. Nije puno pričao, ali znali ste da razume puno više nego što je to izgledalo. Mogli ste razgovarati s njim nasamo na savršenom engleskom, ali kad bi mu rekli da se vrati u odbranu, rekao bi da ne razume engleski - prisetio se Krauč.

Krauč iz perioda dok je igrao za Portsmut
Krauč iz perioda dok je igrao za Portsmutfoto: EPA

On je govorio i o velikom poroku hrvatskog fudbalera.

- Pušio je pre utakmice, na poluvremenu, u toku tuširanja. I to je pušio teški crveni Marlboro. Jedva da smo ga viđali na treninzima, ali kada izađe na teren, bio je genijalan - rekao je Krauč i dodao:

- Jedino kada nije pušio crveni Marlboro je kada je bio na terenu. Tokom nedelje na treninzima ga nismo ni viđali, ali čoveče kada je igrao za Portsmut, bio je neverovatan. Imao je taj trik gde bi postavio telo kao da će da šutne a onda bi fintirao i zarolao loptu u stranu gde bi protivnički igrač bio već uveliko na zemlji. Znate da će to da uradi, vidi se i iz daleka ali ne možete da ga zaustavite. On je tada predvodio Portsmut i bilo je uživanje gledati ga - poručio je Englez.

O Prosinečkom je nedavno pričao i Geri O'Nil, još jedan od saigrača. On se prisetio konkretno utakmice protiv Barnslija na kojoj je Hrvat postigao tri gola, ali Portsmut ipak nije stigao do pobede jer je utakmica završena rezultatom 4:4.

- Nakon utakmice je samo seo i bacio svoje kopačke na zemlju. Gledao nas je sve sa gađenjem. “Upravo sam postigao het trik i ne možemo da pobedimo tim kao što je Barnsli!”. Nakon toga je samo napustio svlačionicu. Videlo mu se u očima koliko je bio ljut. Otišao je i zapalio cigaretu, sećam se da mu je neko poklonio viski nakon tog meča - poručio je O'Nil.

O'Nil
O'Nilfoto: Profimedia

A, o tom meču je svojevremeno pričao i sam Prosinečki.

- Zapitate se kako možete da postignete tri gola na utakmici i da ne pobedite. Mislite da nije moguće ali to se desilo tog dana i to sve u poslednjih sedam minuta meča. Bio sam ljut nakon toga. Nisam ni pitao da ponesem loptu kući. Jedini het trik u mojoj karijeri i nisam mogao da nakon toga proslavim pobedu. Naravno da nisam bio srećan! Brzo sam napustio svlačionicu – prisetio se hrvatski fudbaler te utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track