DRAGOVIĆ SE OTVORIO KURIRU: Pričao o prijateljstvu sa VARDIJEM i zašto je LUD KAO STRUJA, otkrio i šta misli o SALAHU
Foto: EPA/Tim Keeton, AP/Alastair Grant, Zorana Jevtić

drugari zauvek

DRAGOVIĆ SE OTVORIO KURIRU: Pričao o prijateljstvu sa VARDIJEM i zašto je LUD KAO STRUJA, otkrio i šta misli o SALAHU

Fudbal -

Napadač Lestera i danas je u kontaktu sa defanzivcem Crvene zvezde

Aleksandar Dragović je za samo šest meseci igranja za Crvenu zvezdu postao miljenik navijača. Fudbaler vrhunske klase koji je igrap u Nemačkoj i Engleskoj u razgovoru za Kurir prisetio se igranja za Bazel, Lester i Leverkuzen.

Kao perspektivan defanzivac stigao je iz bečke Austrije u Bazel, a tamo ga je sačekala talentovana generacija na čelu sa Mohamedom Salahom, danas prvom zvezdom Liverpula.

Aleksandar Dragović
foto: Zorana Jevtić

- Vidi... Ja u Zvezdi, a on u Liverpulu! Ha, ha, ha... Ne... Imali smo fenomenalnu mladu ekipu, većina nas je napravila ozbiljne ekipe. Some je u Menhengladbahu, Šer, Šaćiri, Džaka, Elneni... Svi su uspeli. Te tri godine koje sam proveo u Bazelu bile su baš srećne po mene. Uzeli smo titulu, kup... Pokupio sam sve što može - otkrio je Dragović.

Mohamed Salah
foto: EPA

Sledeća stanica bili su Bundesliga i Leverkuzen. A, onda je usledila sezona u Lesteru, u Premijer ligi na pozajmici.

- Prvu godinu u Leverkuzenu nisam igrao, bilo je grešaka. Stavili su me na crnu listu. Nisam se žalio. Trener mi nije verovao, ja sam želeo da igram i odlučio sam se da idem u Lester. Tamo sam se osećao baš dobro. Sviđalo mi se tamo. Lester nije nešto lep grad, ali mi je bilo super. Najviše zbog Džejmija Vardija. (smeh) Sa njim nikada nije dosadno. Uživao sam tamo, iako sam proveo jednu sezonu u Lesteru.

Džejmi Vardi
foto: EPA

Kakvo prijateljstvo te veže sa Vardijem?

- Lud je kao struja!!! Ali, pozitivno. Jedan mnogo dobar momak, koji voli da se šali. U početku sam ga teško razumeo, zbog njegovog posebnog akcenta engleskog jezika. Ali, kažem vam, uživao sam sa njim. Obožavam ga i dalje, čujemo se - rekao je Aleksandar Dragović.

Veliki intervju sa Aleksandrom Dragovićem čitaćete na portalu Kurira 1. januara, kao i u štampanom izdanju.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track