ITALIJANI SE RASPISALI: Arsenal hoće odmah da kupi Vlahovića, sada nudi 70 miliona evra!
Foto: Profimedia, Gazeta Delo Sport

transfer decenije

ITALIJANI SE RASPISALI: Arsenal hoće odmah da kupi Vlahovića, sada nudi 70 miliona evra!

Fudbal -

Najbolji strelac Serije A, srpski reprezentativac Dušan Vlahović je golovima u Fjorentini zatresao celo Apeninsko poluostrvo i privukao pažnju najvećih klubova Evrope.

Kako navodi novinar najuticajnijeg sportskog dnevnika iz Milana "Gazeta delo sport" Karlo Laudiza, Arsenal je ponovo najaktivniji i spreman je da za Vlahoviću na ime obeštećenja plati 70 miliona evra Fjorentini, kako bi ga odmah doveo!

Dušan Vlahović
foto: Gazeta Delo Sport

Treneru "tobdžija" Mikelu Arteti hitno je nephodan golgeter, pa ne žale sredsrtva da što pre dovedu Vlahovića. Ozbiljni takmaci u tom naumu su im njihov ljuti rival iz severnog Londona Totenhem, ali i opet i Atletiko iz Madrida.

Međutim, Arsenal je spreman da odmah plati 55 miliona evra u gotovom novcu, dok je preostalih 15 procenjena trenutna vrednost Lukasa Toreire, igrača koga bi "tobdžije" ostavile u Firenci u realizaciji transfera decenije.

Engleski velikan iz severnog Londona je kupio Urugvajca za 28.650.000 evra, ali je to bilo još letos 2018. godine. Toreira od tada nije opravdao očekivanja. Letos je zato i pozajmljen Fjorentini u kojoj igra uglavnom standardno i nema sumnje da bi ga na stadionu “Artemio Franki” rado zadržali.

Dušan Vlahović
foto: Damir Dervišagić

Uostalom, nije samo Fjorentina problem, Vlahović ne želi da ide pre leta, želi prvo da klub odvede u neko evropsko takmičenje. Na leto bi ušao u poslednju godinu ugovora i Fjorentina bi verovatno morala da prihvati i manje novca. Zato želi da ga proda već sada, ali ne ide baš sve tako glatko.

Juventus se odavno pominje kao prva opcija u Italiji, jer deluje da torinska Stara dama, koja nema toliki novac, samo pokušava da Vlahoviću podigne cenu i tako ga usmeri ka Premijer ligi, a ne ka nekom drugom, konkuretnom klubu u Seriji A. Neće Juventus Vlahoviću dati ni traženu platu od osam miliona evra.

Predsednik Fjorentine, američki biznismen italijanskog porekla Roko Komiso nudi, jer ponuda je formalno i dalje na stolu, ugovor do 2025. godine sa platom od četiri miliona evra u prvoj i pet u preostale tri sezone. Takođe i bonus od tri miliona evra evra za njegove agente, od kojih je u javnosti najčešće Darko Ristić.

Darko Ristić
foto: Facebook

Vlahovićevi agenti su navodno tražili pet miliona u prvoj i šest u preostale tri sezone, kao i bonus od pet miliona evra za sebe i 10 odsto od naredne prodaje. Izlazna klauzula u Vlahovićevom ugovoru, tu je jedino postignuta saglasnost, iznosila bi 75 miliona evra, ali je mala verovatnoća da će jedan od najtraženijih mladih igrača na Starom kontinetu i u sledećoj sezoni nositi dres Fjorentine.

Inače, Darko Ristić je izvršni direktor menadžerske agencije „Internešnl sports ofis", koja može da se podiči sa nekoliko reprezentativaca Srbije. Najzvučnije ime je svakako Dušan Vlahović, a tu su i Nemanja Radonjić (Benfika), Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi), Svetozar Marković (Olimpijakos), Veljko Birmančević (Malme), Radovan Pankov (Crvena zvezda)...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track