VLAHOVIĆU SKOČILA CENA ZA 54 MILIONA EVRA: Veliki rast kod Halanda i Vinisijusa Žuniora, najveći "gubitnici" Azar i Kutinjo
Foto: Profimedia, Gazeta Delo Sport

tržište fudbalera

VLAHOVIĆU SKOČILA CENA ZA 54 MILIONA EVRA: Veliki rast kod Halanda i Vinisijusa Žuniora, najveći "gubitnici" Azar i Kutinjo

Fudbal -

S početkom novog zimskog prelaznog roka, transferi, kao i vrednosti igrača na fudbalskom tržištu, ponovno su najaktuelnije sportske teme. Najpoznatiji portal specijalizovan za procenu vrednosti fudbalera "Transfermarkt", objavio je liste igrača kojima je najviše porasla cena, ali i listu "gubitnika", kojih nije malo.

Prema trenutno dostupnim podacima, najveći skok je doživeo srpski reprezentativac i napadač Fjorentine Dušan Vlahović, čija je cena tokom protekle godine skočila na čak 70 miliona evra, što je porast od 54 miliona. Vodeći italijanski sportski dnevnik "Gazeta Delo Sport" je objavio da je Arsenal tu sumu spreman da plati klubu iz Firence za obeštećenje.

Dušan Vlahović
foto: Transfermarkt Printscreen

Iza Vlahovića je Norvežanin Erling Haland. Zvezda Borusije iz Dortmunda je skuplja za 50 miliona, ali njegova tržišna vrednost sada iznosi astronomskih 150 miliona evra. Isti rast ima i napadač madridskog Reala, Vinisijus Žunior, koji je 50 miliona jeftiniji od Halanda. I Barseloninom Pedriju cena je, kao i prethodnoj dvojici, skočila za 50 milionana, ali je njegova tržišna vrednost procenjen na 80 miliona. TOP 5 ove liste zatvara još jedan igrač Borussije, Džud Belingem, njemu je cena skočila na 75 miliona evra, što znači da je porasla za 48.

Eden Azar
foto: Transfermarkt Printscreen

Transfermarkt nam je ovom prilikom složio i listu najvećih 'gubitnika'. Prva dvojica dolaze iz dva najveća španska kluba. Naime, Edenu Azaru i Filipu Kutinju cena je tokom 2021. godine pala za čak 42 miliona evra, tako da trenutno vrede samo po 18 miliona. Iza njih smestili su se Sadio Mane (Liverpul), Lionel Messi (Pari Sen Žermen) i Žoao Feliks (Atletiko), čija je cena pala za 40 miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track