DEJAN STANKOVIĆ ISKRENO O ODNOSU SA ZVEZDANOM TERZIĆEM: Terza se kladio na mene u trenutku kad nisam imao dan iskustva kao trener!
Foto: Starsport©

tandem

DEJAN STANKOVIĆ ISKRENO O ODNOSU SA ZVEZDANOM TERZIĆEM: Terza se kladio na mene u trenutku kad nisam imao dan iskustva kao trener!

Fudbal -

Trener Crvene zvezde ima veliku podršku generalnog direktora

Dejan Stanković ne zaboravlja ono što je Zvezdan Terzić, kao generalni direktor Crvene zvezde učinio za njega. Tog 19. decembra 2019, na Svetog Nikolu, bivši as crveno-belih postao je trener šampiona Evrope i sveta iz 1991. godine.

Crvena Zvezda, konferencija, trener, Dejan Stanković
foto: Ana Paunković

Dva dana kasnije Dejan Stanković je i zvanično promovisan u trenera Crvene zvezde u Medija centru kluba. U razgovoru za Kurir, dve godine posle, Stanković se prisetio tih dana, ali i odnosa sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom terzićem i ostalim čelnicima.

Na pitanje Kurira koliko je sazreo kao trener u ove dve godine, u kojima je dva puta osvajao titulu sa Crvenom zvezdom, Dejan Stanković kaže:

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Sigurno je da sam sazreo! Tu idu pohvale klubu, direktoru Zvezdanu Terziću, Miti Mrkeli, našem predsedniku Tozi Mijailoviću. Svima, jer su se kladili na mene kao trenera, u trenutku kad nisam imao dana iskustva. Radio sam ja kao pomoćnik, ali to ne može da se meri sa ovim poslom. Sigurno je da sam napredovao u ove dve godine 300 odsto, ako ne i više - rekao je Dejan Stanković, a onda objasnio da sve zasluge za njegov trenerski uspon idu na račin fudbalera Crvene zvezde:

- Ali, ne bih išao napred da nije bilo momaka. Mogao sam da ulažem u sebe, ali bez odgovora na terenu to ništa ne bi značilo. Jednostavno, imamo igrače koji su svesni važnosti utakmica i kluba. Znaju čiji dres nose. Ovo će biti najlepše i najteže prvenstvo. Moraćemo da damo dosta toga na terenu i nećemo odustati ni centimetar. Zato, glava dole i da radimo. Što manje priče i mnogo rada. Najveća mi je želja da u maju obradujemo naše navijače, jer su uvek bili uz nas.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track