SRPKINJA SPORTSKI PSIHOLOG BETISA Saša Sredanović: Ako Piksi pozove, dolazim odmah!
Foto: Privatna arhiva/Sputnjik

SVETSKA, A NAŠA

SRPKINJA SPORTSKI PSIHOLOG BETISA Saša Sredanović: Ako Piksi pozove, dolazim odmah!

Fudbal -

Svetska, a naša - Saša Sredanović! U Real Betisu se s ponosom priča na srpskom jeziku, zahvaljujući sportskom psihologu kluba, našoj Saši Sredanović.

A da Srpkinja rodom iz Podgorice s uspehom obavlja posao u Španiji govori i podatak da su zeleno-beli iz Sevilje na visokom trećem mestu La lige, u šesnaestini finala Lige Evrope i u četvrtfinalu španskog Kupa kralja.

Saša Sredanović je minule novogodišnje i božićne praznike provela u Kuli, gde joj familija rukovodi Fudbalskim klubom Hajduk, a tom prilikom gostovala je i u emisiji Miljana Milićevića “Korner” na Sputnjiku.

“O Srbiji se sada s uvažavanjem priča u fudbalskom svetu. Zahvaljujući selektoru Draganu Stojkoviću naša reprezentacija konačno ne izgleda kao raspuštena banda. On je čovek s velikom vizijum, čovek koji može i zna da može. Osim toga, mnogo polaže na sportskoj psihologiji, zato je i uspeo da odve reprezentaciju na Svetsko prvenstvo. Jako je teško uporedno bitii psiholog i trener, ali Piksi uspeva u tome. Ipak, trebaće mu pomoć posle kvalifikacija, jer sam Mundijal je nešto drugačije, tamo se nema vremena, niti parva na grešku. Čula sam da je gospodin Stojković pozitivno pričao o mojim uspesima u Španiji i ranije Sloveniji, pa ukoliko budem potrebna njegovom stručnom štabu, rado ću se odazvati pozivu”, između ostalog je istakla Saša Sredanović.

Saša Sredanović
foto: Privatna arhiva/Sputnjik

Naravno, Sredanovićeva je otkrila i to otkud ona u La ligi, tj.kako se odlučila za sportsku psihologiju posle završenog medicinskog fakulteta. A sve je počelo diplomom fakulteta u Holandiji, preko Fudbalskog kluba NAC Breda, pa ljubljanske Olimpije, Atletik Bilbaa do Real Betisa. Saša Sredanović, koja inače priča sedam jezika, za kratko vreme je osvojila titulu u Sloveniji i Kup kralja u Španiji.

A sad - Dragan Stojković Piksi je na potezu! Onda ni “Zlatna boginja” nije daleko.

Saša Sredanović
foto: Privatna arhiva/Sputnjik

G. A. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track