POVODOM SMRTI LEGENDE MADRIDSKOG REALA FRANSISKA PAKA HENTA: Dragan Džajić poslao telegram saučešća u prestonicu Španije
Foto: Printscreen

ŽAL ZBOG ODLASKA PRIJATELJA

POVODOM SMRTI LEGENDE MADRIDSKOG REALA FRANSISKA PAKA HENTA: Dragan Džajić poslao telegram saučešća u prestonicu Španije

Fudbal -

Najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena Dragan Džajić, poslao je telegram saučešća u prestonicu Španije povodom smrti Fransiska Henta, legendarnog fudbalera madridskog Reala, koji je preminuo u 89. godini života.

Džajiću je pripala ta čast da bude pozvan kao specijalni gost na oproštajnoj utakmici Henta za Real u Madridu. Kada ja posle pet minuta uz neverovatne ovacije napuštao teren, Hento je prišao Džajiću i poklonio mu dres sa brojem 11, kao svom nasledniku i u to vreme najboljem levom krilu na svetu.

Dragan Džajić
foto: Profimedia

Međutim, do realizacije maltene već gotovog transfera nikada nije došlo, na žalost pre svega navijača "kraljevskog kluba".

- Hento je uz Di Stefana i Puškaša najveći igrač u istoriji Reala. Taj trio doneo im je oreol najvećeg kluba na svetu, koji su, uz povremene krize, zadrđžali do danas. Iako je doživeo dobre godine i duboku starost, bilo mi je žao kada sam pročitao da je Hento umro. Bio je čuveni evropski igrač koji je godinama uzdizao Real na svetski vrh, a igrali smo na istoj poziciji. Poklonio mi je sat i čuvam taj divan poklon od njega - rekao je za Kuir Dragan Džajić.

Kao što je Dragan Džajić počasni predsednik Crvene zvezde, prvi u bogatoj istoriji kluba, tako je i Hento bio počasni predsednik madridskog Reala od 2016. godine.

Pako Hento
foto: Profimedia

Hento je igrao za Real od 1953. do 1971. godine i jedini je igrač u istoriji koji je šest puta osvojio evropsku titulu. Za tih 18 sezona, osvojio je 12 šampionskih titula u Španiji, dva Kupa, interkontinentalni kup. Odigrao je 600 utakmica za Real i postigao 182 gola.

Hento je odigrao 43 utakmice za reprezentaciju Španije i dao pet golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track