VELIKI SKANDAL: Suspendovana dvojica fudbalskih trenera u Nemačkoj zbog lažnih potvrda o vakcinaciji
Foto: Andrey Moisseyev / Alamy / Alamy / Profimedia

VELIKI SKANDAL: Suspendovana dvojica fudbalskih trenera u Nemačkoj zbog lažnih potvrda o vakcinaciji

Fudbal -

Dvojica nemačkih fudbalskih trenera suspendovani su danas nakon što su koristili lažne potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke presudila je da su bivši trener Verdera iz Bremena Markus Anfang i njegov pomoćnik Florijan Junge prošle godine nabavili lažne potvrde da su potpuno vakcinisani protiv korona virusa.

Anfang je suspendovan na godinu dana i kažnjen sa 20.000 evra, a Junge na 10 meseci i novčano 3.000 evra.

Savez je naveo da su Anfang i Junge koristili potvrde kako bi u klubu bili izuzeti od testiranja. Takodje, te potvrde su pokazali lokalnim zdravstvenim vlastima kako bi izbegli da odu u izolaciju posle kontakta sa zaraženim fudbalerom.

"Markus Anfang i Florijan Junge narušili su funkciju trenerskog uzora", navodi se u saopštenju.

korona virus, koronavirus
foto: Zorana Jevtić

Anfang je prvobitno negirao da je koristio lažnu potvrdu kada su se u novembru pojavile sumnje u vezi sa njegovom dokumentacijom. On i Junge su nedugo posle toga napustili klub.

Njihove suspenzije na snazi su od prošlog novembra.

Oni su priznali krivicu, a deo suspenzije će od juna biti preinačen u uslovnu kaznu, kako bi obojica mogli da pronadju nove angažmane za sezonu 2022/2023.

Za ulazak u restorane i na druga javna mesta u Nemačkoj potreban je dokaz o vakcinaciji ili nedavnom oporavku od korona virusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track