KURIR OTKRIVA! VLAHOVIĆ DEBITUJE ZA JUVENTUS 6. FEBRUARA PROTIV VERONE: U Torinu velika euforija zbog srpskog golgetera!
Foto: Profimedia

transfer decenije

KURIR OTKRIVA! VLAHOVIĆ DEBITUJE ZA JUVENTUS 6. FEBRUARA PROTIV VERONE: U Torinu velika euforija zbog srpskog golgetera!

Fudbal -

Preostalo još samo da se precizira dinamika isplate obeštećenja, Juventus traži period od četiri godine, a u Fjorentini insistiraju na dve, i to u dve rate!

U Torinu vlada velika euforija zbog skorašnjeg dolaska najskupljeg srpskog fudbalera u istoriji Dušana Vlahovića, najboljeg strelca u italijanskoj Seriji A. Vlahović će u petak napuniti 22 godine, a za njegov rođendan je bilo planirano da potpiše ugovor sa najtrofejnijim italijanskim klubom na četiri i po godine, ali s obzirom da postoji sumnja da ponovo ima blaži oblik virusa korona i da je praktično još uvek u izolaciji u Firenci, moguće je da se bude prolongirano za nekoliko dana kasnije, mada ga Juventus želi što pre u svojim redovima.

Kurir ekskluzivno otkriva da će Dušan Vlahović za novi klub debitovati u Torinu 6. februara, kada Juventus u šampionatu Italije u 20.45 časova dočekuje Veronu na "Alianc stadionu". Italijanski mediji otkrivaju da je najveći konkurent Juventusu bio engleski Arsenal, ali je na kraju presudila čvrsta želja Vlahovića da ne ide nigde iz Italije.

Posao čelnika Fjorentine i Juventusa je završen na obostrano zadovoljstvo i Vlahović se sugurno seli u Torino, samo je pitanje tajminga kada će to biti i formalno ozvaničeno. Čelnici najtrofejnijeg kluba u Italiji platiće za obeštećenje Fjorentini ukupno 75 miliona evra, od čega su pet miliona tzv. bonusi. Još nije do kraja precizirana dinamika isplate od 70 miliona evra, jer Juventus traži period od četiri godine, a iz Firence poručuju da hoće sav novac za dve i to u dve rate.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Claudio Giovannini

Zanimljivo je i da Partizanu kao bivšem klubu Vlahovića pripada tri odsto od transfera, dakle više od dva miliona, a Fjorentini su ga pre nepunih pet godina prodali kao maloletnika za svega 1,9 miliona evra! Velika greška, nema šta, jer će u svemu daleko najviše profitirati klub iz srca Toskane.

Dušan Vlahović
foto: Starsport©

U Torinu čine sve da već za vikend, po mogućnosti u subotu, završe medicinske preglede sa Vlahovićem i potom ozvaniče saradnju. Na "Alijanc stadionu" sa nestrpljenjem očekuju bivšeg centarfora Partizana, koji će ponovo imati priliku da igra u crno-belom dresu, ali sada za najveći klub na "čizmi", koji želi vlo brzo da povrati dominaciju na domaćoj sceni, ali i da pokuša treći put da bude na evropskom vrhu. Vlahović je papreno plaćen, a navijači Juventusa veruju da će već od meča sa Veronom početi nova šampionska era torinske "Stare dame", sa najskupljim zimskim pojačanjem u bogatoj istoriji kluba.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track