RONALDO JE MOŽDA NAJVEĆI, ALI GA JE JEDNA LEGENDA PONIŽAVALA: K...n sin, morao sam da mu čistim kopačke i donosim kafu
Foto: Profimedia

Prisetio se mladosti

RONALDO JE MOŽDA NAJVEĆI, ALI GA JE JEDNA LEGENDA PONIŽAVALA: K...n sin, morao sam da mu čistim kopačke i donosim kafu

Fudbal -

Svet fudbala pamti dvojicu Ronalda.

Jedan, onaj iz Portugala, je još uvek aktivan, dok je drugi, brazilski, odavno u penziji.

Brazilac Ronaldo je na vrhunskoj sceni trajao kratko, tek desetak godina, ali mu je i to bilo dovoljno da ostavi dubok trag, zbog čega ga mnogi smatraju najboljim fudbalerom u istoriji.

Legendarni "Zuba" je svoje prvo Svetsko prvenstvo igrao kao 18-godišnjak 1994. godine. Tada je u napadu imao konkurenciju u vidu iskusnih Romarija i Bebeta.

Ronaldo se prisetio kako ga je Romario ponižavao jer ga je terao da mu čisti kopačke.

"Njih dvojica su bili inspiracija za mene, ali je Romario bio ku*in sin jer je mlađe igrače terao da mu čistimo kopačke ili donosimo kafu."

Nakon toga, 1997. godine stvari su promenile, Ronaldo je postao puno ozbiljnija konkurencija pa mu je Romario jednom prilikom napravio i smicalicu.

"Uoči jednog trenina pred meč Kopa Amerika Romario mi je prišao i rekao da se pripremim da idemo u izlazak. 'Već sam pripremio merdevine da pređemo hotelski zid, a ispred će nas čekati taksi', rekao mi je."

"U hotel smo se vratili u pet ujutro i sledećeg dana sam bio preumoran na treningu. Shvatio sam da je to Romario uradio namerno kako bi zauzeo moje mesto u prvih 11", ispričao je Ronaldo.

Ronaldo i Romario su tada činili famozni Ro-Ro tandem i zajedno su osvojili Kopa Amerika. Ronaldo je nakon toga sjajno igrao na Mundijalima 1998. i 2002. godine, a interesantno da Romario uopšte nije dobio pozive.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track