LJUBA(V) FEJSA: Srce me je privuklo Partizanu! Otac je najmanje očekivao povratak
Foto: Nemanja Nikolić

intervju

LJUBA(V) FEJSA: Srce me je privuklo Partizanu! Otac je najmanje očekivao povratak

Fudbal -

Veznjak je posle 11 godina ponovo fudbaler crno-belih i nada se novim uspesima u Srbiji

Ljubomir Fejsa je sa sobom u Partizan doneo enormno iskustvo i umeće osvajanja trofeja. Kaže da ih je u karijeri sakupio 23 ili 24, a spreman je i za nove. Sa crno-belima će pokušati da osvoji titulu. Nekoliko meseci je bio bez kluba, a kada je dobio poziv iz Humske nije se dvoumio. Porodica je imala veliku ulogu u njegovoj odluci da se vrati u srpski fudbal.

Ljubomir Fejsa, Ivica Iliev
foto: FK Partizan

- Imam dvoje male dece, Partizan je moj klub i već sam dugo igrao preko. Nisam razmišljao da ću se jednog dana vratiti, ali kada sam pročitao u novinama da postoji interesovanje, dobio jedan poziv, drugi... Srce me je privuklo tu. Više sam voleo da dođem u Partizan nego da idem po drugim klubovima - poručio je Fejsa sa priprema u Turskoj.

Upravo porodica nije očekivala povratak.

- Moju porodicu je iznenadilo. Otac je stari partizanovac i kada sam mu rekao baš je bio iznenađen. Od mog odlaska nije gledao utakmice u toj meri, ali prati moje utakmice, tako da će se sada ponovo vratiti na stadion. Otac i majka su sekli isečke iz novina od najranijih dana, maju punu kutiju tekstova.

Ljubomir Fejsa
foto: FK Partizan

Pored Fejse, u klubu se nalazi još 12 igrača koji se vode kao povratnici.

- Svi mi volimo Partizan i želimo da svojim povratkom pomognemo. Povratnici su iskusniji i uz mlađe čine idealnu kombinaciju. Iskreno, kao da sam otišao juče. Sve ove godine su mi prošle veoma brzo.

Karijera ga vodila ka crvenom Konačno prave boje

Nakon odlaska iz Partizana 2011. godine Ljubomir Fejsa je igrao dve godine za Olimpijakos, a potom je sedam godina bio član Benfike. U pitanju su klubovi sa crveno-belim, odnosno crvenim dresovima.

- Otac me je pitao nakon Olimpijakosa i Benfike - da li ću nekada ponovo nositi prave boje. Sećam se kao da je juče bilo da sam mu rekao: polako, biće... Profesionalac sam ipak - rekao je Fejsa.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track