NAPREDAK IZGUBIO OD BALTIKE, DRUGOLIŠA IZ RUSIJE: Prvi poraz Čarapana na pripremama u Antaliji
Foto: FK Napredak

Kontrolni meč

NAPREDAK IZGUBIO OD BALTIKE, DRUGOLIŠA IZ RUSIJE: Prvi poraz Čarapana na pripremama u Antaliji

Fudbal -

Napredak je danas odigrao pretposlednju utakmicu na zimskim pripremama u Antaliji u Turskoj i izgubio od sedmoplasiranog tima ruske Nacionalne lige (drugi rang takmičenja).

Jedini gol na utakmici Rusi su postigli u 34. minutu, posle kornera, greškom odbrane Kruševljana. Golman Vasiljević je nakon ubacivanja lopte iz ugla uspešno intervenisao, ali defanzivci nisu dobro reagovali, pa se Kazaev najbolje snašao i zatresao mrežu.

Čarapani su do primljenog gola imali nekoliko dobrih prilika da stignu do prednosti. Prvu šansu su propustili već u četvrtom minutu, kada je, posle akcije po levoj strani, snažno šutirao Đorđe Jovanović, a golman Borisko uspešno intervenisao.

Druga izgledna prilika bila je u 18. minutu, kada je Kočić bio neodlučan, umesto da šutira na gol protivnika asistirao je Đuričkoviću, pa su se Rusi na vreme organizovali i odbranili svoju mrežu.

Tri minuta kasnije akciju je započeo kapiten Marjanović, nabacio Kočiću, on prosledio loptu Stefanu Jovanoviću, koji je šutirao vrlo loše. Kočić je nepropisno zaustavljen u kontranapadu u 25 minutu, a četiri minuta kasnije, posle asistencije Đuričkovića, oštro je po zemlji šutirao Spremo i promašio. I kako to obično biva, posle više promašaja stiže kazna.

U drugom poluvremeno Napredak je igrao, bio dominantan ali su se Rusi uspešno odbranili. Čarapani su stvarali šanse, ali su bili nenefikasni i doživeli su poraz.

Đuričković i Mladenović su pokušavali, u 60. minutu kapiten Marjanović je probao da iznenadi Boriska sa centra terena, ali bezuspešno. Marjanović je imao dobru priliku u 64 minutu, ali je bio neprecizan i šansa je otišla u nepovrat. Pre toga, u 61. minutu Kazaev je mogao da duplira prednost svoga tima, ali Vasiljević se nije dao iznenaditi.

Kruševljani su i dalje napadali kako bi izbegli poraz, najbolju šansu su imali u 83. minutu, posle prekida. Kapiten Marjanović je poslao loptu pred gol Baltike, ali je Baltika uspela da se odbrani i sačuva pobedu.

Sutra je na programu poslednji meč u Turskoj – Napredak se sastaje sa Torpedom iz Gruzije.

NAPREDAK: Vasiljević, S.Jovanović, Mršić, Kerkez, Spremo, Tomić, Kočić, Marjanović, Đuričković, Đ.Jovanović, Stevanović. Igrali su još: Kojčić, Krstić, Ivanić, Džugurdić, Mladenović.

BALTIKA: Borisko, Tiškin, Ostojić, Mešćaninov, Kaščelan, Aljšin, Lazarev, Kazaev, Popov, Gelojan, Maksimenko. Igrali su još: Latišonok, Maklakov, Šamkin, Musaev, Šerbatuk, Ribalko, Alenik.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track