SUROVA IGRA SUDBINE: Umesto na Mundijalu završio u KOMI! Posle jezive nesreće nije mogao da hoda!
Foto: Profimedia

tuga

SUROVA IGRA SUDBINE: Umesto na Mundijalu završio u KOMI! Posle jezive nesreće nije mogao da hoda!

Fudbal -

Igrao je najbolji fudbal u karijeri, briljirao u dresu Blekburna, za njega su se interesovali brojni evropski velikani, selektor Engleske pomno je pratio njegove mečeve... Sve je išlo po planu, kako se samo zamisliti može, a onda se sudbina surovo poigrala sa njim. Sreća je Metu Jansenu okrenula leđa.

Jansen je blistao u sezoni 2001/2002, postigao je 16 golova za Roverse i selektor Engleske Sven Goran Eriksen ozbiljno je razmišljao da ga povede na Mundijal koji se igrao u Japanu i Južnoj Koreji. Sticajem okolnosti nije se našao na spisku putnika, a tog istog doživeo je nesreću koja mu je potpuno promenila život.

Jensen je sa devojkom otišao na odmor u Italiju i dok je vozio motor doživeo je tešku saobraćajnu nesreću.

"Bilo je pitanje života i smrti. Mislili su da sam mrtav, ali valjda sam stisnuo ruku svoje devojke. Bio sam šest dana u komi i imao sam oštećenja na mozgu. Bilo je pitanje da li ću uspeti da se oporavim", otkrio je Jansen.

Usledila je žestoka borba za život.

"Na kraju su me prebacili u Englesku i neko vreme sam išao kod specijalista i neurohirurga. Bio sam kao dete, nisam imao nikakvu kontrolu nad svojim telom, nisam mogao da hodam, morao sam da učim sve ispočetka. Bili su uvereni da više neću igrati fudbal", otkrio je bivši fudbaler.

Uspeo je da se oporavi, ali više nikada nije dostigao formu u kojoj je bio pre kobne nesreće. Poslednji meč u Premijer ligi odigrao je sa 28 godina, a od 2015. do 2018. godine nastupao je za niželigaša Čorli.

Na korak od Mundijala

Jansen je bio ubeđen da će biti na spisku putnika za Svetsko prvenstvo. Imao je iza sebe sezonu karijere, bio je u top formi, međutim, razboleo se i nije mogao da igra prijateljske mečeve pred turnir.

"Rekli su mi da ću da uđem u tim. Igralu smo poslednji meč sezone sa Liverpulom i našem menadžeru Grejemu Sunesu je Sven Goran Erikson rekao da pazi da se ne povredim jer sam mu potreban za Svetsko prvenstvo. Sunes mi je odmah to rekao i to mi je podiglo samopouzdanje, dao sam gol i pobedili smo 4:3"

Umesto njega na prvenstvo je otišao fudbaler Arsenala Martin Kion, koji nije odigrao ni minut na turniru.

"Mislio sam imam 24 godine, sve sam bolji i bolji i doći će moje vreme. Stotinu putu sam pomislio šta bi se dogodilo da se nisam razboleo".

Kurir sport/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track