PODIGLA PEHAR IZ BARIJA, PA PEVALA NA DOČEKU ZVEZDINIH ŠAMPIONA: Sada je FOLK pevačica u upravi kluba! VIDEO
Foto: Kurir TV, Shutterstock

evocirala uspomene

PODIGLA PEHAR IZ BARIJA, PA PEVALA NA DOČEKU ZVEZDINIH ŠAMPIONA: Sada je FOLK pevačica u upravi kluba! VIDEO

Fudbal -

Vanesa Šokčić je 90-ih godina prošlog bila izuzetno popularna pevačica turbo- folk muzike.

Potom je učestvovala u popularnim rijalitijima koji su se prikazivali u Srbiji, ali je malo poznato da je već nekoliko godina u upravnom odboru jednog ženskog fudbalskog kluba i to ni manje ni više nego Crvene zvezde za koju navija odmalena.

Ona trenutno vodi emisiju "Na večeri kod" gde je Vanesa svojim gostima otkrila tajnu svoje ljubavi prema Zvezdi.

" To mi je ostalo od pokojnog deke da, kada igra Crvena zvezda, tad mora da bude tišina u kući i ta utakmica je morala da se sluša. I tako mi je ostalo Crvena zvezda, Crvena zvezda, Crvena zvezda... i tako sam ceo život navijala za Zvezdu", rekla je Vanesa.

Potom je prešla na ženski fudbal.

"Postoje predrasude da je fudbal samo za muškarce, ali ne. Imamo savršene devojke i mislim da je u svetu mnogo cenjeniji taj ženski fudbal nego kod nas. I došlo je vreme da se ženski fudbal kod nas podigne na viši nivo".

Kada se 29. maja 1991. godine Zvezda popela na krov Evrope, Vanesa Šokčić imala je privilegiju da šampionima zapeva na uvce.

" Kad su stigli iz Barija, čelnici kluba su odlučili da u restoranu moga oca, gde sam ja pevala, obeleže pobedu koju svi pamtimo. Proslava je bila zatvorenog tipa, sa strane jedino moj otac, muzičari, Milojko Pantić, koji je vodio program, i ja. Fudbaleri su došli sa ženama. Bilo je stvarno fenomenalno, nezaboravno… Tada sam imala 21 godinu, nisam ni slutila da ću imati takvu čast", prisetila se Vanesa.

Pevačica je bila jedna od retkih koja je imala priliku da se fotografiše sa „ušatim” peharom, koji nije bio baš lak

"Mnogo naroda bilo je ispred. Svi su želeli da uđu, da budu sa fudbalerima i da se slikaju sa peharom, eto, ja sam imala tu priliku. Iskreno, bio je jako težak! Ostao je u restoranu, tek su sutradan došli ljudi iz uprave da ga uzmu", rekla je kroz osmeh Vanesa.

Pevačica je nadogradila porodičnu tradiciju, pa je danas član uprave ŽFK Crvena zvezda

"Nisam sanjala da ću pevati na toj proslavi, ali ni da ću biti u upravi ženskog fudbalskog kluba, kojem u junu obeležavamo deset godina postojanja. Predsednik kluba je moja drugarica Sandra Sremčević i nas dve se trudimo da uvedemo neke novine, da podignemo sve na viši nivo. Imamo sjajne devojčice i pokušaćemo da sačuvamo tu decu da ne odu u beli svet", ispričala je maja 2021.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track