11:04

SKANDAL VEKA! ČELNIK PARTIZANA NUDIO SUDIJI DA NAMESTI VEČITI DERBI! Šokantan poziv u 23.00 i čudesan preokret! GOREĆE SRBIJA!

priča koja će podići srbiju na noge

SKANDAL VEKA! ČELNIK PARTIZANA NUDIO SUDIJI DA NAMESTI VEČITI DERBI! Šokantan poziv u 23.00 i čudesan preokret! GOREĆE SRBIJA!

Fudbal -

Šokantno priznanje nekadašnjeg fudbalskog sudije Rake Đurovića potresa Srbiju!

Nekadašnji ugledni arbitar gostovao je na Kurir televiziji na temu serijala koji smo pokrenuli, a tiče se dešavanja u srpskom fudbalu devedesetih godina.

Raka Đurović
foto: Kurir televizija

Razbijena je tabu tema! Đurović je pričao o pritisku kroz koji je prolazio kao arbitar i to posebno pred važne mečeve. Ispričao je detalje vezane za utakmicu Kupa Savezne republike Jugoslavije 2001. godine u kome su se sastali Crvena zvezda i Partizan.

- Ovo sam i obelodanio putem medija, ali je to prošlo onako diskretno, jer su klubovi bili moćniji od medija. Završio sam sudijsku karijeru godinu dana radije zbog toga, jer sam bio određen da sudim finale Kupa SRJ 2001. godine u kome su se sastali Crvena zvezda i Partizan. Tu sam imao žestoke pritiske! Imao je jedan od klubova tada interes, tada je to bio Partizan. Njima nije bilo prihvatljivo da ne želite da pregovarate. Bio je jedan od uticajnih ljudi koji me je poznavao, bio je privrednik ugledan. On je tražio moj kontakt, a ja sam rekao da ne želim da pregovaram. On je to preneo.

Raka Đurović
foto: Kurir televizija

Usledili su jasni detalji svega šta se dalje dešavalo:

- Tražili su da pobede, da bi opstali (Partizan, prim. aut). Zvezda je prethodne godine osvojila i kup i prvenstvo. Slavoljub Muslin je tada bio trener Zvezde. Partizan bi tada sve izgubio da je ostao i bez tog kupa! To, tek sada, sa ove distance shvatam. I bilo je ponuda! Kada se nudi, uvek se nudi novac. Igralo se sutradan, a ja sam uveče u 23 časa obavešten da neću suditi tu utakmicu. Zamenili su sudiju. Tada je Partizan pobedio 1:0... - završio je Đurović.

Raka Đurović
foto: Kurir televizija

Radoman određen za zamenu

Podsećanja radi utakmica o kojoj je govorio Raka Đurović igrala se za finale Kupa Savezne Republike Jugoslavije 9. maja 2001. godine.

Partizan je tada pobedio Crvenu zvezdu, a pobedu su odneli crno-beli zahvaljujući golu koji je u 65.minutu postigao Saša Ilić, ispred 30.000 gledalaca. Utakmicu je sudio sudija Miroslav Radoman.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:14

KAKVE REČI O PIKSIJU! Nađ i Iliev RASPAMEĆENI potezima Stojkovića: UJEDINIO JE FUDBAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track