00:44

SRPSKA I HRVATSKA ZASTAVA ZAJEDNO SE VIJORE U KATARU: Orlovi u odabranom društvu, kao osmi izborili plasman na SP

JEDNA PORED DRUGE

NESTVARNO, SRPSKA I HRVATSKA ZASTAVA VIJORE SE ZAJEDNO U KATARU: "Orlovi" ponosni zbog plasmana na SP (VIDEO)

Fudbal -

Sportski direktor reprezentacije slikao se pored časovnika koji odbrojava početak mundijala

Veliku čast priredio je domaćin Mundijala Katar prema državi Srbiji. Nacionalna trobojka naše zemlje vijori se ponosno među 13 zemalja, koje su se dosad direktno plasirale na Svetsko prvenstvo.

Stevan Stojanović
foto: Privatna arhiva

Zanimljivo pored srpske zastave nalazi se i zastava Hrvatske, pošto su komšije kao i mi direktno obezbedili plasman na završni turnir šampionata sveta. Ponosno se vijore i zastave Nemačke, Brazila, Belgije, Španije, Engleske, Francuske, Danske, Švajcarske, domaćina Katara...

Stevan Stojanović
foto: Privatna arhiva

Gradsko šetalište Korniš u Dohi ukrašeno je zastavama država učesnica Mundijala, među kojima se nalazi zastava Srbije. Po zvaničnom redosledu plasmana osme selekcije na završnom turniru Svetskog kupa.

Stevan Stojanović
foto: Privatna arhiva

Sportski direktor Srbije Stevan Stojanović fotografisao se pored jarbola sa srpskom zastavom, ali i časovnika uz more, koji pokazuje koliko je još vremena ostalo po početka SP.

- Direktan plasman na SP mnogo znači za Srbiju! Prelep je osećaj kad dođeš u Katar, a tamo vidiš našu trobojku. Ima samo 13 zastava zemalja na jarbolima, a među njima je i naša, srpska. Na pločici, ispod naše zastave piše da smo kao osmi izborili plasman, što je lep podatak, kada znaš da će na mundijalu igrati 32 selekcije. Stvarno sam se osećao ponosno - priča za Kurir Stevan Stojanović.

Stevan Stojanović
foto: Privatna arhiva

Srpski fudbaleri su na impresivan način izborili prolaz u Katar 14. novembra, junačkom pobedom u Lisabonu nad domaćinom Portugalom, rezultatom 2:1.

Katar, svetsko prvenstvo, Srbija
foto: Privatna arhiva

- Mislim da bismo i tamo trebalo da odigramo važnu ulogu. Na čemu gradim optimizam? Naši fudbaleri imaju kvalitet, selektor Dragan Stojković im je ulio samopouzdanje i optimizam. Tako da sam ubeđen da tamo možemo nešto i napraviti - Stevan Stojanović.

Katar, svetsko prvenstvo, Srbija
foto: Privatna arhiva

Reprezentacija Srbije protivnike na SP u grupnoj fazi saznaće na žrebu u Dohi 1. aprila. Mundijal u Kataru biće održan se od 21. novembra do 18. decembra.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track