ČUKARIČKI BEZ BELE ZASTAVE NA MARAKANI! Tošić: Zvezda je favorit, ali nećemo je preceniti
Foto: Fk. Čukarički

SUPERLIGA SRBIJE

ČUKARIČKI BEZ BELE ZASTAVE NA MARAKANI! Tošić: Zvezda je favorit, ali nećemo je preceniti

Fudbal -

Fudbaler Čukaričkog Nemanja Tošić rekao je danas da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da je njegova ekipa neće preceniti i da veruje da će biti ravnopravna u tom duelu.

"Ako smo mogli da pariramo Dinamu iz Kijeva, od kojeg smo bili i bolji u većem delu meča (na pripremama), ne vidim razlog zašto ne bismo mogli da se suprotstavimo i Crvenoj zvezdi. Ne treba da precenimo rivala, iako nema dileme da su oni favoriti. Verujem u našu ekipu, u trenera i njegove ideje. Ko god da izadje na duel protiv šampiona, daće maksimum", rekao je Tošić za klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog igraju u subotu od 17 časova na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde, utakmicu 22. kola Super lige, prvog prolećnog kola posle gotovo dva meseca pauze.

"Iskustvo je najveća Zvezdina prednost, s obzirom da imamo mnoštvo mladih igrača u timu. Ali, svima nama je trener Saša Ilić mnogo pomogao, svi smo imali šta da čujemo i naučimo od njega. Pre svega, da nemamo strah od greške. Ubedjen sam da ćemo biti ravnopravni protivnici i da će nijanse odlučivati u derbiju prvog prolećnog kola", naveo je Tošić.

Nemanja Tošić
foto: FK Čukarički

On je ocenio da su šanse njegove ekipe veće protiv favorizovanog rivala, s obzirom da se radi o utakmici prvog kola posle priprema.

"Pitanje je koliko je naš rival uigran za start prolećnog dela šampionata. Svakako da Crvena zvezda ima veliki broj kvalitetnin individualaca. Teško je izdvajati pojedince, ali svakako da prednjače Katai i Ivanić. Neće biti lako, ali na nama je da se borimo", naveo je on.

Tošić je rekao da se raduje utakmici pred velikim brojem navijača.

"Imamo u timu momaka koji su igrali u Zvezdi, ja sam medju njima, imamo onih koji su bili u Partizanu, ali svi mi smo sada profesionalci, koji se bore za Čukarički. Ne zanima nas ko će biti šampion, na nama je da se učvrstimo na trećem mestu i da što pre izborimo plasman u Evropu, gde nam je i mesto", naveo je on.

U prvom duelu dva tima igranom na Banovom brdu, Zvezda je pobedila sa 2:1. Tošić je produžio ugovor sa Čukaričkim do 2024. godine.

"Priželjkivao sam da ću dobiti priliku da potpišem novi ugovor, nadao sam se, ali uvek je teško planirati takve stvari. Zahvalan sam klubu što mi je ponudio da produžimo saradnju čak godinu i po dana pre nego što mi je aktuelni ugovor isticao. To je znak da uprava veruje i računa na mene, da su zadovoljni saradnjom", rekao je Tošić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track