ČELSI PRVI PUT ŠAMPION SVETA: Titulu u Abu Dabiju doneo Nemac Kai Haverc iz penala pred kraj produžetaka! Slavio i Abramovič VIDEO
Foto: Profimedia

najbolji na svetu

ČELSI PRVI PUT ŠAMPION SVETA: Titulu u Abu Dabiju doneo Nemac Kai Haverc iz penala pred kraj produžetaka! Slavio i Abramovič VIDEO

Fudbal -

Dvostruki prvak Evrope Čelsi je u finalnom meču FIFA klupskog prvenstva sveta u Abu Dabiju uspeo da savlada brazilski Palmeiras sa 2:1 posle produžetaka, a u regularnom delu meča bilo je 1:1 (0:0).

Tako je Čelsi prvi put postao šampion sveta! U 117. minutu gol vredan tile najboljeg kluba na svetu je postigao Nemac Kai Haverc, junak i pobede nad Mančester sitijem u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona.

Engleski klub je poveo početkom drugog poluvremena pogotkom snažnog Belgijanca Lukakaua glavom, ali je ubrzo Palmeiras izjednačio iz penala koji je realizovao Viega, nakon što je Brazilac Tijago Silva igrao rukom.

U prvom produžetku slična priča kao i u čitavom meču, Čelsi sa velikim posedom lopšte nije mogao mnogo, Palmeiras se opredelio za kontranapade, ali kao da su i jedni i drugi jedva čekali penale da reše pitanje pobednika.

Kai Haverc
foto: Profimedia

Tako nije mislio Cezar Aspilikueta, nakon njegovog udarca jedan od igrača Palmeirasa je igrao rukom, a nakon gledanja VAR snimka, sudija je pokazao na belu tačku. Bio je sam finiš utakmice, Kai Haverc je bio taj koji je preuzeo ogromnu odgovornost i pogodio za pobedu i trofej londonskog Čelsija! U Abu Dabiju je sada slavio i vlasnik londonskog kluba, ruski oligarh Roman Abramovič.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track