NAVIJAČ UBIJEN DOK JE GLEDAO UTAKMICU SA ČELSIJEM: Niko nije znao šta se dešava, odjednom je nastao haos sa trahičnim ishodom FOTO
Foto: Profimedia

tragedija u Brazilu

NAVIJAČ UBIJEN DOK JE GLEDAO UTAKMICU SA ČELSIJEM: Niko nije znao šta se dešava, odjednom je nastao haos sa trahičnim ishodom FOTO

Fudbal -

Dok je njihova ekipa igrala 12.000 kilometara daleko, navijači Palmeirasa su se masovno okupili na ulicama Sao Paola, gde su zajedno gledali finale klupskog prvenstva sveta.

Čelsi je pobedio brazilsku ekipu rezultatom 2:1, pogotkom Kaja Haverca sa bele tačke u 117. minutu, a na drugom kraju sveta, viđene su teške scene nasilja u kojima je nažalost izgubljen jedan život.

Prema nezvaničnim informacijama iz Brazila, čitava situacija je bila konfuzna, malo ko je shvatio šta se dešava i nije jasno zbog čega je došlo do velike tuče tokom koje su se čuli pucnji.

Veliki broj navijača je u jednom trenutku zajedno pratio utakmicu svoje ekipe, a već u narednom haotično pokušavao da se skloni na bezbedno.

Policija je koristila suzavac i gumene metke kako bi rasterala gomilu, a kasnije je saopštila da je jedan navijač nastradao u neredima.

Radi se o zatvorskom čuvaru izvan dužnosti koji je upucan ispred stadiona Palmeirasa. On je hitno prebačen u bolnicu, ali tamo je preminuo.

Jedna osoba je odmah uhapšena, a policija je nastavila da patrolira ulicama tražeći sumnjive osobe.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track