MAMA NEMA PARE ZA HRANU PA NE MOGU DA VAM DOĐEM: Dečak (6) napisao emotivno pismo fudbalskom klubu čija je reakcija oduševila svet
Foto: Profimedia

Potresno

MAMA NEMA PARE ZA HRANU PA NE MOGU DA VAM DOĐEM: Dečak (6) napisao emotivno pismo fudbalskom klubu čija je reakcija oduševila svet

Fudbal -

Genijalna priča, pod uslovom da se ne radi o šali, stiže nam iz Engleske gde je jedan dečak uspeo da dopre do srca mnogih i izazove fantastičnu reackiju u nekoliko rečenica.

Džo je dečak star šest i po godina koji obožava fudbal i fudbalski klub Svindon Taun koji se takmiči u četvrtom rangu engleskog fudbala. On je u pismu poručio da mu je žao što ne može da dođe na stadion, ali da njegova majka nema novac da mu tu želju ostvari zbog loše finansijske situacije.

- Mama nema novac za moj dolazak na utakmice Svindona jer nema pare za hranu i mora da plaća moju večeru u školi. Volim Svindon Taun i Harija Mekkirdija. Jedng dana ću da dođem - napisao je Džo i pored svog potpisa poručio da je star šest i po godina.

Ispod poruke je na papiru zalepio tri novčića u ukupnoj vrednosti od 26 penija koje je poslao upravo Mekkirdiju.

Reakcije na pismo su fantastične!

Klub se odmah bacio u potragu za Džoom i njegovom porodicom kako bi im omogućio dolazak na neku od narednih utakmica, a dan nakon što su na društvenoj mreži Tviter objavili fotografiju pisma, klub je saopštio sjajnu vest.

Slučaj mladog navijača je očigledno pogodio navijače, ali i ljude u klubu koji su odlučili da krenu u akciju humanitarne pomoći.

- Nakon što je Džo poslao pismo klubu, a zbog mnogih porodica koje se muče, uspostavićemo punkt za donaciju hrane i podržati lokalnu humanitarnu organizaciju - saopštio je Svindon Taun.

Tako je, na neki način, dečak od šest godina direktno pomogao mnogima, a sve što je pokazao jeste ljubav prema klubu. Navijači su oduševljeni potezom kluba, a oni koji prethodno nisu gajili simpatije prema ovom klubu iz gradića zapadno od Londona, zbog ovakve akcije će početi da prate dešavanja i rezultate kluba.

A što se tiče Džoa, klub uz pomoć navijača pokušava da dođe do njega, za sada nemaju uspeh, a nema sumnje da će mališan uskoro sa tribina gledati tim za koji navija i svog Harija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track