DOBAR JE ZA ZAVRŠNICU LIGE ŠAMPIONA, ALI NE I ZA SUPER LIGU SRBIJE! Ovo je možda i najveća bruka srpskog fudbala! STIDITE SE!
Foto: Profimedia

dvostruki aršini

DOBAR JE ZA ZAVRŠNICU LIGE ŠAMPIONA, ALI NE I ZA SUPER LIGU SRBIJE! Ovo je možda i najveća bruka srpskog fudbala! STIDITE SE!

Fudbal -

Arbitar iz Beograda je u utorak bio glavni delilac pravde na prvom meču osmine finala Lige šampiona u Lisabonu: Sporting - Mančester siti (0:5) i posao je obavio izvanredno. Međutim, neverovatno je da nije bio na terenu u prvom prolećnom kolu u Srbiji, već u VAR sobi na "Marakani"

A, tako je bilo i u prvom delu sezone Super lige. Jovanović je konstantno "izbegavan" za važne utakmice. Već smo o tome pisali, mislili smo da su ljudi koji delegiraju arbitre, shvatili šta rade, ali... Činjenice govore: Srđan Jovanović je dobar za Evropu, ali ne i za Superligu Srbije!

Krenimo redom - na našem najvećem stadionu, zbog tehničkih problema u komunikaciji, VAR nije radio čak 28 minuta, a posle utakmice iz Čukaričkog su bili besni, smatrajući da su oštećeni. Crvena zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu (3:0), ali to nije bio realan odnos snaga na terenu, već posledica i spornih sudijskih odluka.

var, var soba, FSS, sudije, Stara Pazova
foto: @starsport

Umesto Jovanović da bude glavni sudija "večitim rivalima", Partizanu i Crvenoj zvezdi, jer kada može da sudi jednom od najboljih klubova na svetu Mančester sitiju, zašto ne bi mogao i našim najtrofejnijim i svakako najboljim klubovima. Ali, Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije, posle odličnog Jovanovićevog evropskog izdanja, delegirala ga je za prvenstveni meč: Novi Pazar - Kolubara!

Dve nedelje nakon što je promovisan u sudiju elitne grupe UEFA, najbolji delilac pravde na srpskim terenima Srđan Jovanović dobio je novo priznanje iz krovne svetske fudbalske organizacije. Arbitar iz Beograda, internacionalac koji je sudio i Evropsko prvenstvo i mečeve Lige šampiona, bio je među 20 sudija koji su pohađali januarski seminar za one koji konkurišu za učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.

Evropu bi na Mundijalu u Kataru trebalo da predstavljaju desetorica sudija (polovina učesnika na seminaru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima), a njih će izabrati sudijska komisija FIFA čiji je predsednik bivši švajcarski arbitar Masimo Busaka.

Nedavno je u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi organizovan susreta čelnika Sudijske komisije FSS sa predstavnicima medija, na kome je pored prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića bio i Srđan Jovanović, pokazavši da je uz izuzeno poznavanje pravila fudbalske igre, veoma komunikativan i elokventan, što očigledno cene UEFA i FIFA. Nadamo se da će se time uskoro rukovoditi i FSS, pa da Jovanovića sa pištaljkom u ruci gledamo i na najvažnijim utakmicama na našim stadionima.

Kurir sport / Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track