PAVKOV SPASAO ZVEZDU U 86. MINUTU: Crveno-beli posle drame srušili Proleter, Borjan ponovo odbranio penal! (VIDEO)
Foto: @starsport

VAŽNA POBEDA PRED DERBI

PAVKOV SPASAO ZVEZDU U 86. MINUTU: Crveno-beli posle drame srušili Proleter, Borjan ponovo odbranio penal! (VIDEO)

Fudbal -

Izuzetno važna pobeda crveno-belih pred 166. večiti derbi.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju Proleter rezultatom 2:1 u 23. kolu Superlige Srbije.

Junak trijumfa bio je Milan Pavkov koji je u 86. minutu postigao gol za pobedu beogradskog tima.

Iako je Zvezda od samog starta meča imala inicijativu, Proleter je prvi imao ozbiljnu šansu da dođe do prednosti u 15. minutu utakmice, kada je Pićini skrivio jedanaesterac. Međutim, Borjan je ponovo bio na visini zadatka! Kapiten crveno-belih odbranio je udarac Nikole Ninkovića i sačuvao svoj tim.

Dobru igru u prvom delu meča Zvezda je krunisala golom u 34. minutu. Ohi, Kanga, Ben - bio je to mat u tri poteza. Ben je doneo prednost crveno-belima i činilo se da će Zvezda rutinski stići do tri boda. Ipak, dramu u finišu najavio je odlični Stefan Tomović, koji je savladao Borjana u 61. minutu meča i tako doneo izjednačenje domaćinu. Zvezda je krenula na sve ili ništa. Stanković napravio trostruku izmenu, šansu su dobili Gajić, Falko i Zvezdin heroj Milan Pavkov. Iskuni napadač je u 86. minutu posle asistencije Rodića zatresao mrežu i doneo važna tri boda crveno-belima u borbi za titulu.

Milan Pavkov
foto: @starsport

Domaći su utakmicu završili sa desetoricom, pošto je u drugom minutu nadoknade drugi žuti karton dobio Aleksandar Andrejević.

Zvezda sada ima 19 pobeda i sa 60 bodova zauzima drugo mesto na tabeli. Ekipa Dejana Stankovića ima dva boda manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog Partizana. Partizan kasnije u Beogradu igra protiv Radničkog iz Kragujevca.

Proleter je pretrpeo 11. poraz i šesti je na tabeli sa 30 bodova.

U narednom kolu Zvezda dočekuje na svom terenu Partizan, meč je na programu u nedelju od 18 časova.

Tok meča:

KRAJ UTAKMICE! PROLETER - CRVENA ZVEZDA 1:2.

90+ minut - Crveni karton za Andrejevića, posle oštrog starta nad Kangom.

86. minut - GOL! ZVEZDA PONOVO VODI! STRELAC JE MILAN PAVKOV! Rodić je sjajno centrirao, a iskusni napadač Zvezde glavom je zakucao loptu u mrežu.

81. minut - Ofanziva Zvezde, crveno-beli žele tri boda.

72. minut - Prva šansa za Pavkova, ali Petrić bez većih problema uklanja opasnost ispred svog gola.

68. minut -Tri izmene u Zvezdi. Pavkov menja Bena, Gajić ulazi umesto Pićinija, a Falko će zameniti Bena.

66. minut - Dosta bolja igra Proletera u drugom poluvremenu.

61. minut - GOL! STEFAN TOMOVIĆ DONOSI IZJEDNAČENJE PROLETERU! Pasivna reakcija odbrane Zvezde! Lopta je posle udarca Tomovića prošla kroz noge Dragoviću i završila u "maloj" mreži.

57. minut - Slobodan udarac za Proleter sa 20-ak metara udaljenosti od gola Borjana. Šutirao je Ninković preko živog zida, ali i gola Borjana. Ništa od izjednačenja.

52. minut - Agresivni su fudbaleri Zvezde i na startu drugog dela meča, jasno je da žele što pre da stignu do drugog gola.

48. minut - Još jedna prinudna izmena u Proleteru, nakon duela Erakovića i Miloševića, fudbaler Proletera je povredio zglob i morao je da napusti igru.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

45+ minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Posle prvih 45 minuta igre Zvezda vodi u Novom Sadu rezultatom 1:0.

39. minut - Stefan Tomović je sjajno zahvatio jednu odbijenu loptu, ali ona je završila pored stative. Odlična prilika za Proleter.

Proleter - Zvezda
foto: @starsport

34. minut - GOL, ZVEZDA VODI U NOVOM SADU 1:0, STRELAC JE BEN! Ohi, Kanga, Ben - mat u tri poteza! Sjajna akcija Crvene zvezde, Ohi je prosledio loptu do Kange, koji je sjajnim centaršutem uposlio Bena. Iskusni napadač je rutinski glavom sproveo loptu u mrežu!

30. minut - Pićini je sjajno prošao po desnoj strani, prosledio loptu do Bena, koji je sa desetak metara udaljenosti poslao loptu pored stative. Sjajna šansa za Zvezdu, ali loša realizacija iskusnog napadača crveno-belih.

21. minut - Prinudna izmena. Marko Jovanović se povredio, iskusni štoper Proletera neće moći da nastavi meč. U igru ulazi Nebojša Skopljak.

17. minut - Žuti karton za Jovana Ilića. Nagazio je fudbaler Proletera Pićinija.

Milan Borjan, Proleter - Zvezda
foto: @starsport

15. minut - BORJAN BRANI PENAL! Nikola Ninković je očajno izveo jedanaesterac. Borjan bez većih problema zaustavlja udarac bivšeg igrača Partizana.

13. minut - Penal za Proleter! Prvi ozbiljniji napad domaćina i penal! Pićini je skrivio jedanaesterac. Dobio je fudbaler Zvezde i žuti karton.

9. minut - Katai je pokušao, snažan udarac sa leve strane, ali lopta pogađa soljni deo mreže.

6. minut - Ofanziva Zvezde od samog starta.

Proleter - Zvezda
foto: @starsport

5. minut - Sjajna šansa za Zvezdu. Sanogo je sjajno uposlio Ben je probao da lobuje golmana, uspeo je u tome, ali lopta je završila iznad gola.

3. minut - Slobodan udarac za Zvezdu, Katai je ubacio loptu u šesnaesterac, ali Petrić je intervenisao bez većih problema.

Utakmica je počela!

SASTAVI TIMOVA:

Proleter: Petrić - Dunđerski, Milošević, Andrejević, M. Jovanović, Mitrović - Ilić, B. Jovanović - Tomović, Ninković - Kaluđerović

Zvezda - Proleter
foto: Printscreen

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Dragović, Eraković, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Ohi

Zvezda - Proleter
foto: Printscreen

Glavni sudija na ovom meču je Aleksandar Živković.

Zagrevanje pred meč:

Zvezda
foto: Printscreen

Crveno-beli na "Karađorđu" imaju ozbiljan test pred 166. večiti derbi. Tim trenera Dejana Stankovića odmeriće snage sa dobro organizovanim Proleterom, koji se prilično pojačao u zimskom prelaznom roku.

Na mesto sportskog direktora stigao je proslavljeni reprezentativac naše zemlje Zdravko Kuzmanović, koji je odmah zasukao rukave i doveo nekoliko odličnih pojačanja, među kojima je i bivši napadač Zvezde Andrija Kaluđerović.

Zvezda će učiniti sve da zabeleži pobedu u Novom Sadu, kako bi u derbi ušla sa minusom od pet bodova.

Očekivano, tradicija je na strani beogradskog kluba. Protiv Proletera su odigrali ukupno devet mečeva i zabeležili su svih devet pobeda. Verovali ili ne, Klub iz Slane bare samo jednom je uspeo da zatrese mrežu protiv aktuelnog šampiona Srbije, gol razlika na međusobnim mečevima je neverovatnih 22/1.

U prvom delu sezone Zvezda je ubedljivo slavila na svom terenu sa 3:0. Katai je bio dvostruki strelac na meču, a jedan gol zabeležio je i Seku Sanogo.

Zvezda je druga na tabeli sa 57 osvojenih bodova, dok se Proleter nalazi na 6. poziciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track