STANOJEVIĆ PRED REVANŠ SA SPARTOM: Ulazimo ful, maksimalno u meč, ne razmišljamo o derbiju!
Foto: Starsport

liga konferencija

STANOJEVIĆ PRED REVANŠ SA SPARTOM: Ulazimo ful, maksimalno u meč, ne razmišljamo o derbiju!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je ekipa dobrim rezultatom u prvom meču protiv praške Sparte nametnula obavezu prolaska, kao i da će u revanš duel ući maksimalno spremni.

"Sami smo sebi nametnuli pritisak prolaska dalje sa utakmicom u Pragu. Da li je to dobro ili nije videćemo, ali u svakom slučaju ulazimo jako i maksimalno. Želimo da obradujemo naše navijače, koji su i na prošloj utakmici bili u većem broju, nadam se i sutra, jer je potrebna njihova pomoć", rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Fudbaleri Partizana dočekaće sutra ekipu Sparte iz Praga u revanš utakmici šesnaestine finala Lige konferencija.

Crno-beli su prošlog četvrtka pobedili u Pragu rezultatom 1:0.

Stanojević je dodao da je ponosan na svoje igrače, kojima je ovo 14. utakmica ove sezone u Evropi.

"Imali smo razna očekivanja i verovanja na početku, ali igrači su izneli ceo ovaj period i svaka im čast na tome. Sutra bi trebalo da uživaju zajedno sa našim navijačima, biće potpuno durgačija utakmica nego u Pragu, jer je ovo eliminaciona utakmica, biće dosta više rizika, pogotvo sa njihove strane", rekao je on.

Partizan, Rikardo
foto: Starsport

Trener crno-belih istakao je da je svaki pozitivan rezultat iz prve utakmice odličan, ali i da sve može da se promeni ukoliko rival prvi postigne gol.

"Sve je otvoreno, oni su izašli iz dva jaka derbija tamo, sada su se osvežili ovom pauzom i sigurno da će više rizikovati i više svežine imati, tako da verujem da će biti izuzetno teška i neizvesna utakmica do kraja", ocenio je on.

Stanojević je rekao da Sparta ima nekoliko "rostera", ali da ne veruje da su se čuvali u prvom meču, u kojem je igralo nekoliko mladjih igrača.

On je ocenio da je svaka utakmica drugačija, da se ulazi sa odredjenim planom, kao i da protivnik, teren i situacija odredjuje u kom pravcu će ići meč.

"Oni su fizički dominantni, brzi, izuzetno fizički jedna zahtevna utakmica. Sad kako će se odvijati ne znam stvarno. Mi imamo jedan plan, da li će ići u ovom ili u onom pravcu zavisi od aktera na terenu. Možda će se otvoriti utakmica, možda će biti dosta šansi, ja stvarno ne znam. Oni su ekipa koja je izuzetno intezivna, brza i kažem dosta te troši", rekao je Stanojević.

Šef stručnog štaba Partizana istakao je da je njegov prioritet i dalje osvajanje prvenstva, ali je ocenio da "su sami krivi ili srećni", što meč u Evropi igraju neposredno pred "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom.

"Iako sam hteo da razmišljamo o derbiju, međutim nemamo taj luksuz. Moramo da razmišljamo o sutrašnjoj utakmici koja će nas izuzetno trošiti. Svestan sam toga, Mančester siti je odigrao u Ligi šampiona, pa kako je prošao u prvenstvu. Teško je, ali ne možemo da kalkulišemo, momci su podigli neke standarde. I ne možete, morate da pratite njih, i šta da im kažem, e hajde da odmaramo, nećemo 100 odsto da udjemo pred našim navijačima. Ne, ulazimo ful, maksimalno, ne razmišljamo o sledećoj utakmici", dodao je on.

Stanojević je rekao da Sparta ima izuzetno dobre mlade igrače, koji su imali ponude nekih evropskih klubova.

"Oni su ozbiljni igrači. Kakve veze ima da li imaju 18, 19 ili 28. godina. Možda je naprotiv prednost što su mladi. Oni su na ozbiljnoj ceni makar tržišnoj. Oprezni smo, ozbiljna jedna ekipa su. Oni su pobedili Rendžers kod kuće i Brondbi vrlo lako. Vidite kakav je češki fudbal, Slavija je pobedila Fenerbahče u Turskoj. Ovo su evropske utakmice. Ko smo mi da pretimo da smo favoriti. Mi nismo favoriti, mi smo trenutno 11. liga u Evropi i ponosni smo na to, ali ne možemo mi da pričamo da smo favoriti u evropskim utakmicama", ocenio je on.

Istakao je da su svi igrači veoma odgovorni, kao i da je to sa jedne strane dobro, ali i da nekada zna da sputa, da se ne pokaže najbolje izdanje.

Nemanja Miletić
foto: FK Partizan

Fudbaler Partizana Nemanja Miletić rekao je da ekipu očekuje teška utakmica, kao i da se nada da će atmosfera na stadionu biti fenomenalna.

"Što se mene tiče mene samo zanima prolaz, nije bitno na koji način. Biće nam teško, oni sa jedne strane dolaze rasterećeni baš zbog te prve utakmice. Imali su više odmora od nas, nisu igrali prvenstvenu utakmicu. Očekujem težak meč, ali se nadam daljem prolazu", rekao je odbrambeni igrač.

Miletić je rekao da ekipa akcenat stavlja na prekide, kako u odbrani tako i u napadu, a dodao je da misli da upravo tako mogu i da ugroze rivala.

"Stvarno mi je sutra ne bitno na koji način, bitno mi je da moj tim prodje dalje", ocenio je on.

On je istakao da ekipi prija podrška navijača, za koje kaže da su 12. igrač.

Miletić je ocenio da je bitno kako igra ceo tim, a dodao je i da mu je ne bitno da li će postići gol u revanšu.

"Ne bitno mi je ko će postići gol, bitno mi je da moj tim prodje dalje i da još jednom ispišemo istoriju", zaključio je Miletić.

Partizan u revanšu neće moći da računa na pojačanje iz zimskog prelaznog roka Ljubomira Fejsu.

Revanš meč izmedju Partizana i Sparte iz Praga na programu je u četvrtak od 18.45.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track