POSLE POLJAKA I ŠVEĐANA, NI ČESI NEĆE DA IGRAJU SA RUSIMA: Neizvesno šta će biti u baražu za Mundijal u Kataru!
Foto: AP

KVALIFIKACIJE ZA SP

POSLE POLJAKA I ŠVEĐANA, NI ČESI NEĆE DA IGRAJU SA RUSIMA: Neizvesno šta će biti u baražu za Mundijal u Kataru!

Fudbal -

Svetska fudbalska federacija (FIFA) biće pod strahovitim političkimk pritiskom da sankcioniše Rusiju zbog invazije i rata u Ukrajini!

Sankcije u svakom smislu te reči donete su već u prethodnim danima za Rusiju, a naročito se u poslednje vreme sve češće oglašavaju i poznati spoartisti. S obzirom na to, mnogi ne žele da igraju protiv ruskih timova i selekcija.

Naime, posle reprezentacija Poljske i Švedske, nacionalnim fudbalski tim Češke je takođe izrekao da neće igrati baraž za Katar protiv Rusije!

Sudeći po tome da će bojkot Čeha trajati, to znači da bi praktično Rusija mogla direktno da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo! Međutim, naravno sada je na potezu Svetska fudbalska federacija (FIFA), a nema sumnje da ih čeka ogromna glavobolja, s obzirom da će biti pod strahovitim političkim pritiskom da sankcionišu fudbalere Rusije zbog invazije i rata u Ukrajini.

Baraž za Mundijal je praktično spojio Švedsku, Rusijau, Poljsku i Češku. Nešto ranije su Poljska i Švedska odlučile da bojkotuju Rusiju, a sada je to uradila i Češka!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track