UTAKMICA KOJA JE DIGLA JUGOSLAVIJU NA NOGE! Posle 35 godina ponovo su se sastali Čelik i OFK Beograd! PRELEPA PORUKA IZ ZENICE!
Foto: OFK Beograd / Instagram

SVAKA ČAST

UTAKMICA KOJA JE DIGLA JUGOSLAVIJU NA NOGE! Posle 35 godina ponovo su se sastali Čelik i OFK Beograd! PRELEPA PORUKA IZ ZENICE!

Fudbal -

Legendarni klubovi iz lige bivše Jugoslavije prolaze kroz najteže trenutke u istoriji, ali to ih nije sprečilo da organizuju spektakl

Davna 1978. godina. Prva liga Jugoslavije. Poslednje kolo. Pada odluka o opstanku u direktnom duelu Čelik - OFK Beograd.

Bilino polje u Zenici bilo je krcato. OFK Beograd je osvojio toliko željeni bod (1:1), opstao u ligi, a Čelik poslao u niži rang. Na kraju meča, Beograđani su dobili aplauz od publike.

OFK Beograd
foto: OFK Beograd / Instagram

Sadašnjost, 44 godine kasnije. Čelik je trenutno u 4. ligi BiH, a OFK u 3. ligi Srbije. Velikani prolaze kroz možda i najteže momente u istoriji. Sve nedaće sa kojima se suočavaju stavili su u drugi plan i odlučili se na genijalan potez:

- Igraćemo prijateljski meč!

Prošlo je 35 godina od kada su poslednji put bili na megdanu. A, proteklog vikenda u Zenici delovalo je kao da su najveći sportski rivali (i prijatelji). Pred oko 2.000 gledalaca, ovacije za drage goste iz Beograda i meč iznad nivoa rangova takmičenja u kojima se nalaze timovi. Rezultat nije bio u prvom planu, ali je domaćin došao do pobede (2:1).

Biranim rečima pričali su iz OFK Beograda o svemu što su doživeli u Zenici.

- Izuzetno smo zadovoljni prijemom i gostoprimstvom Čelika. Na dva dana smo probleme koje imamo kao klubovi ostavili po strani i fudbal i druženje su bili u prvom planu - rekao je Saša Stevanović, predsednik OFK Beograda.

Prvi čovek "romantičara" najavio je i revanš na Staroj Karaburmi.

- Razmenili smo iskustva u rešavanju problema i dogovorili saradnju dva kluba u sportskom sektoru. Planiramo da uzvratimo gostoprimstvo u toku ove godine kada to bude odgovaralo klubovima - zaključio je Stevanović.

Dodaćemo: Svaka čast za dva velika kluba. Svaka čast za poruku koju su poslali regionu. I da, bez brige, vratićete se brzo i jedini i drugi tamo gde vam je i mesto. Zaslužujete to.

Čuveni njihov meč - 30.000 ljudi na tribinama!

Stariji ljubitelji fudbala kažu da se pamti meč od pre tri i po decenije kada je na Bilinom polju bilo više od 30 hiljada ljudi! Igrali su Čelik i OFK Beograd.

Kaže se da je to najposećenija utakmica u Zenici u istoriji.

To se očito dobro pamti. Pa će ubuduće oba kluba imati navijače i u suprotnim taborima:

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Bonus video:

01:01

OFK BEOGRAD UPRILIČIO SPEKTAKL U BUKUREŠTU: Otvoren novi stadion Steaue! Ovo bi poželeo svaki klub u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track