KOSANOVIĆ ANALIZIRAO VEČITE: Nadam se da neće imati pomoć sudija, pa da vidimo ko je bolji!
Foto: @starsport/Srđan Stevanović

superliga

KOSANOVIĆ ANALIZIRAO VEČITE: Nadam se da neće imati pomoć sudija, pa da vidimo ko je bolji!

Fudbal -

Bivši fudbaler i trener Milorad Kosanović je prokomentarisao derbi između Crvene zvezde i Partizana i izneo mišljenje o nastavku borbe za titulu šampiona Srbije.

Crveno-beli su nadigrali rivala, a prvenstveno dobrom igrom u prvom poluvremenu, kada su došli do nedostižnih dva gola prednosti. Kosanović ističe da je Zvezda bila sjajna, ali da je Partizan bio daleko od svog nivoa.

– Konačno jedna korektnija utakmica od poslednjih derbija, pogotovo u prvom poluvremenu, gde je Zvezda odigrala najbolju utakmicu u poslednjih godinu-dve dana. Posle toga se povukla i propustila inicijativu Partizanu, koji je odigrao dosta slabo. Nije ni blizu onoga što je ličio poslednje vreme i zbog toga je crveno-belima bilo lako da iznesu utakmicu – počeo je Kosanović za Meridian sport i dodao:

– Smatram da je dobro što je pobedila, jer ćemo sada imati dobro i neizvesno takmičenje do samog kraja prvenstva. Do sad je izgledalo kao bez volje.

Osvrnuo se iskusni stručnjak i na suđenje, za koje smatra da je bilo odlično i da tako treba da bude u nastavku.

– Sudija je sudio izvanredno, dobro se ponašao na terenu. Ja se nadam da će im biti takvo suđenje do kraja prvenstva na svakoj utakmici. Da imaju normalno suđenje, da nemaju pomoć i onda da vidimo ko će na kom mestu da završi – rekao je Kosanović.

On je napomenuo da ima još dosta utakmica do kraja, ali da bi voleo da odlučuje naredni derbi.

– Vole bih da odlučuje derbi, mada ne mora da zači ima još dosta utakmica do kraja. Biće tu svega, ali voleo bih da derbi odlučuje i tada dobijemo pobednika. Sada je sve mnogo interesantnije i bolje. Utakmica je bila dobra, nije bilo tuče na terenu, sem male čarke, a sve ostalo je bilo odlično na obe strane.

Kosanović je takođe analizirao „večite“ rivale.

– Mislio sam da se Partizan standardizovao na jedan način. Međutim sad sam video da protiv slabijih to nije problem, ali kad naiđu na nekog ko ima kvalitet i još na dobar način uđe u utakmicu, onda crno-beli imaju problem – rekao je iskusni trener i nastavio:

– Zvezda ima nekoliko pojedinaca koji su kvalitetom iznad ostalih, a Partizan ima tu ekipnu igru, timsku igru koja je ličila na nešto, međutim, nema velike kreacije i individualnih sposobnosti, kod jednog ili dva igrača na određenom delu terena, a tu pre svega mislim na Rikarda.

Za kraj je objasnio ko ima veće šanse za titulu.

– Ne znam da li ovo Zvezda može da ponovi i održi, ukoliko može, onda njima dajem malu prednost, a ukoliko ne može, onda će biti svašta, videćemo i sami – zaključio je Kosanović.

Kurir sport/Meridian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track