CELA SRBIJA JE OVO ČEKALA: Ekspert za suđenje ocenio da li je bio penal za Partizan u Subotici! VIDEO
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Sporna situacija

CELA SRBIJA JE OVO ČEKALA: Ekspert za suđenje ocenio da li je bio penal za Partizan u Subotici! VIDEO

Fudbal -

Sudijski ekspert Zdravko Jokić gostovao je u emisiji "Pregled kola" na TV Arena Sport i tom prilikom je komentarisao sporne situacije sa utakmica Super lige Srbije.

U centru pažnje je bio meč u Subotici u kojoj je Partizan golom iz penala u finišu dobio Spartak sa 1:0 i tako zadržao lidersku poziciju.

Jokić smatra da nije bio penal, a da veliku krivicu snosi VAR soba u kojoj je sedeo najbolji srpski sudija Srđan Jovanović.

- Ovde je sudija blizu, iz pozicije gde može da vidi kontakt. Lukić ne svira i protiče 38 sekundi kada se VAR javio. Možda je i ranije, ali se čekao prekid. Ovde je procena sudije da nema prekršaja, sam kontakt koji je bio ne spada u jasne i očigledne greške sudije. Da je i dosdio penal, ako je smatrao, VAR ne treba da se meša. VAR nije trebalo da se meša jer to nije jasna i očigledna greška sudije. Treba da se diskutuje da li je bio prekšaj i koji intezitet. Ovo za mene, kao i za sudiju, nije prekršaj. Došlo je do kontakta, ali ne u toj fazi da je igrač onemogućen. Odigrana je lopta i noga igrača je bila ispred njega. UEFA je rekla da treba izbegavati sviranje soft prekršaja na celom terenu - rekao je Jokić.

Jokić je kritikovao Crvenu zvezdu zbog saopštenja koje je usledilo.

- Mislim da je preterano, remeti odnose. I u drugim zemljama se dešavaju propusti pa se ne reaguje. Sada je bio jedan klub, prošli put je bio drugi pa tako naizmnenično.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track