POTPUNI DEBAKL PARTIZANA: Fejnord terorisao crno-bele usred Beograda i sa pet golova napunio mrežu pred revanš VIDEO
Foto: @starsport

Osmina finala Lige konferencija

POTPUNI DEBAKL PARTIZANA: Fejnord terorisao crno-bele usred Beograda i sa pet golova napunio mrežu pred revanš VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su u Beogradu od Fejnorda rezultatom 5:2 (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija.

Revanš je za sedam dana u Roterdamu.

Crno-beli su dva puta vodili, ali su dozvolili rivalu da već posle nekoliko minuta stigne do izjednačenja. A onda je nastao pravi potop, pa su Holanđani postigli još tri gola i stekli praktično nedostižnu prednost pred revanš.

Partizan je poveo golom Natha u 14. minutu. Prethodio je solo prodor Meniga, lopta je stigla do Izraelca koji je sa linije šesnaesterca poslao loptu u mrežu. Na žalost crno-belih Natho se tom prilikom povredio i morao je da napusti igru.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Tornsta je sa desetak metara odigrao dupli pas sa Sinestrom i onda precizno šutirao. Igrao se 20. minut.

Do novog vođstva Partizan je stigao u 47. minutu. Jović je precizno šutirao sa oko 15 metara. I ponovo se nije dugo čekalo na gol Fejnorda. Desers je iskoristio smušenost u odbrani Partizana i izjednačio.

Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim.

Gertrauda u 65., Sinistera u 71. minutu i Tornstra u 76. minutu postigli su golove za Fejnord i doneli veliku prednost svom timu.

Gosti su uputili osam udaraca u gol crno-belih a pet je završilo u mreži.

Crno-beli su imali veliku podršku sa tribina, na kojima je bilo oko 15.000 navijača.

Kurir sport

Partizan, Fejnord, Liga konferencija, navijači, grobari
foto: @starsport

TOK MEČA

2. POLUVREME

88. minut - Pokušao je Lutovac iz daljine, ali je lopta otišla daleko iznad gola.

82. minut - Pokušao je Milovanović glavom, ali je njegov šut izblokiran.

80. minut - Izmena u gostujućem timu, izašao je Nelson, a ušao Jahanbakš.

79. minut - Holender je probao, ali je njegov šut sa 20-tak metara bio slab.

78. minut - Vujačić je dobio žuti karton. Štoper crno-belih neće igrati u revanšu zbog kartona.

76. minut - GOOOL! Fejnord je stigao do petog gola. Strelac je Tornstra.

75. minut - Trostuka izmena u Partizanu. Izlaze Miloš Jojić, Lazar Marković i Marko Živković. Ulaze Filip Holender, Samed Baždar i Aleksandar Lutovac.

71. minut - GOOOL! Fejnord vodi sa 4:2 golom Sinistere! Saničanin je intervenisao posle jedne nabačene lopte ali je samo dodao do Sinistere koji je lepim udarcem matirao Popovića.

69. minut - Opasan nalet Fejnorda, prebrzo je tekla kontra, lopta je došla do Sinistere koji šutira pored gola. Velika sreća po crno-bele.

69. minut - Novi nalet crno-belih je zaustavljen zbog ofsajda.

68. minut - Sporna situacija, crno-beli su tražili igranje rukom u šesnaestercu gostiju ali je sudija odmahnuo rukom.

66. minut - Prilika za Partizan, Živković je šutirao a golman gostiju odbio loptu u korner. Posle kornera nije bilo opasnosti po gol.

65. minut - GOOOL! Fejnord je potpuno preokrenuo rezultat! Gertrauda je strelac posle lepe akcije Holanđana.

60. minut - Fejnord je pokušao kontru, međutim Popović je na vreme istrčao i sprečio opasnost po svoj gol.

57. minut - Druga izmena u Partizanu, umesto Kvinsija Meniga u igri je Marko Jevtović. Stanojević pojačava defanzivni vezni red.

54. minut - Još jedan opasan napad Fejnorda. Kokču je šutirao, lopta je otišla iznad prečke.

53. minut - Velika prilika za Fejnors, Nelson je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je fijuknula pored stative.

51. minut - GOOOL! Fejnord je ponovo brzo izjednačio! Neverovatno, kao i posle prvog gola, Holanđani su brzo stigli do izjendačenja. Strelac je Desers.

49. minut - Nova šansa za Partizan, Saničanin je šutirao glavom, ali je golman gostiju Bajlou bio na mestu.

47. minut - GOOOL! Nemanja Jović je strelac za 2:1! Partizan ponovo vodi! Loše je intervenisala odbrana gostiju posle kornera, lopta je pala Joviću na nogu a on je sa oko 15 metara poslao u mrežu! Odmah je otrčao ka južnoj tribini da podeli radost sa grobarima.

46. minut - Korner za Partizan, crno-beli su krenuli silovitu u drugom poluvremenu u kome napadaju ka južnoj tribini.

Grobari, Partizan, Fejnord
foto: FK Partizan/Sandić Foto

1. POLUVREME

45. minut - Slobodan udarac za goste, Konču je pogodio u glavu Saničanina.

43. minut - Partizan je posle dužeg vremena stigao do šesnaeterca gostiju, ali Jović nije uspeo da uputi ozbiljniji centaršut.

42. minut - Sinistera je ušao u peterac crno-belih, ali je sa loptom izašao van terena pa je propala šansa tima iz Roterdama.

39. minut - Poništen je gol Fejnordu zbog ofsajda. VAR-a nema, a pomoćni sudija je podigrao zastavicu. Desers je bio najbliži golmanu Popoviću.

38. minut - Velika prilika za Fejnord. Kontra Sinistere, prevario je Vujačića, ali se u poslednjem trenutku isprečio Saničanin i izbacio loptu u korner.

30. minut - Velika prilika za Fejnord, Kokču je šutirao, Popović odbranio.

29. minut - Jojić je centrirao iz kornera, ali bez opasnosti po gol Fejnorda.

26. minut - Nalet Fejnorda, Kokču je šutirao sa 20-tak metara preko gola.

21. minut - Kakav promašaj Igora Vujačica! Posle kornera je Vujačić naleteo i sa tri metra prebacio gol. Čini se da je bilo bolje da pusti loptu Joviću.

20. minut - GOOOL! Holanđani su brzo izjednačili, strelac je Tornstra. Dobio je loptu na oko 11 metara od gola, šutirao a lopte se od stative odbila u mrežu Partizana.

18. minut - Nalet Partizana, Jović je pokušao glavom, ali je centaršut bio previsok za njega.

16. minut - Izmena u Partizanu! Umesto Natha u igri je Nemanja Jović.

15. minut - Frka na terenu, Menig je dobio žuti karton! Natho je prethodno ostao da leži na terenu, Holanđani nisu želeli da izbace loptu, pa je Menig faulom zaustavio napad gostiju.

14. minut - GOOOL! Partizan vodi golom Bibrasa Natha! Izraelac je sa ivice šesnaesterca iskoristio dodavanje Meniga i sjajnim udarcem pogodio mrežu Holanđana. Natho se tom prilikom povredio i po svemu sudeći će morati da bude zamenjen.

7. minut - Nova velika prilika za goste posle kornera, šutirao je Tornstra sa nekoliko metara ali preko gola.

6. minut - Prva velika prilika na utakmici, Nelson je ušao u kazneni prostor iskosa sa desne strane, šutirao ali je Popović odbranio.

Atmosfera uoči utakmice

00:14

Atmosfera na stadionu Partizana uoči utakmice sa Fejnordom

PARTIZAN - FEJNORD

Beograd 10.3.2022. u 18.45

Stadion Partizana

Kapacitet: 18.000

Sudija: Mauricio Marijani (Italija)

Pomoćne sudije: Danijele Bindoni, Alberto Tegoni

Četvrti sudija: Mihael Fabri

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Milovanović. Trener: Aleksandar Stanojević.

Rezerve: Stevanović, Holender, Pavlović, Baždar, Jevtović, Ostojić, Ilić, Terzić, Miletić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

FEJNORD (4-3-3): Bijlou - Gertruida, Trauner, Senesi, Malasia - Aursnes, Kokču, Tornstra - Nelson, Desers, Sinistera. Trener: Arne Slot.

Rezerve: Marsijano, Jansen, Pedersen, Hendriks, Johanbaks, Linsen, Hendriks, Benita, Hartjes.

Fudbaleri Partizana igraju od 18.45 na svom terenu protiv Fejnorda, prvu utakmicu osmine finala Lige konferencija.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je ponosan što ekipa igra dvomeč sa Fejnordom u osmini finala Lige konferencija, da neće kalkulisati u važnoj utakmici pošto ima obavezu prema velikoj istoriji kluba. Crno-beli neće moći da računa na najboljeg napadača Rikarda Gomeša koji je isključen na meču protiv Sparte.

"Izuzetno smo ponosni na naš klub, igrače, navijače, što možemo da prisustvujemo jednom spektaklu evropske utakmice i dokle smo dogurali. Želim da svi uživamo, navijači, mi svi na terenu da igramo sa ponosom, da pokušamo da se pokažemo u najboljem svetlu, da napravimo još jedan korak napred u istoriji. Daćemo sve od sebe, nadam se uz pozitivnu i veliku podršku naših navijača", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Stanojević je rekao da nema dilemu oko sastava tima, da je Lazar Marković spreman i da bi trebalo da bude starter, a da će braniti Aleksandar Popović. On je dodao da je posle bolesti prvi put trenirao i Marko Jevtović i da se za njega još ne zna. Na pitanje o Ljubomiru Fejsi, Stanojević je rekao da je on daleko i od ekipe i treninga, da se nije oporavio od povrede zadobijene na pripremama i da je to frustrirajuće za sve.

Upitan da li je zadovoljan formom ekipe, Stanojević je rekao da je prezadovoljan.

"Osim derbija, koji smo loše odigrali, ostale utakmice odigrali smo izuzetno, prezadovoljan sam. Svaka utakmica nosi nešto novo. Mi smo na visokom nivou došli do ove faze takmičenja i ponosan sam na sve što smo do sada uradili", naveo je on.

Govoreći o Fejnordu, Stanojević je rekao da očekuje ofanzivnu igru, da je to izuzetan tim sa više od 20 šuteva po meču na gol protivnika.

"Imaju svoj stil igre gde god da igraju. Da li ćemo ih sputati u tome ili oni nas, videćemo. Poslednju utakmicu odigrali su nešto slabije protiv Groningena, a Alkmar je trebalo da pobede. Gledali smo mnogo njihovih utakmica, evropskih i domaćih. Trener ih je podigao, ofanzivan je, rizikuju mnogo, ali ovo je evropska utakmica, na našem stadionu, kad se to uključi, kako će to delovati ne znam. Biće dinamična utakmica sa mnogo trke", dodao je trener crno-belih.

Partizan je do sada četiri puta igrao u četvrtfinalu evropskih takmičenja, a pamti se i duel protiv Groningena i gol Milka Đurovskog, na koga su novinari podsetili Stanojevića, koji je rekao da je to bio gol "van fudbalskih logika".

Novinare je zanimalo da li Partizan može da eliminiše još jedan holandski klub, ali i o cilju osvajanja titule u Super ligi, na šta je Stanojević odgovorio da neće kalkulisati pred veliku evropsku utakmicu.

"Fejnord je veliki klub izuzetne tradicije, treći su na tabeli, igraju izuzetan fudbal, ne znam šta može da se desi. Nama je titula prioritet, svima je to jasno, ali dolazite u situaciju da pišete istoriju i jednostavno ne možete da kalkulišete. Ne mogu da ne stavim šest igrača, igramo pred našim navijačima istorijsku utakmicu i ne razmišljam šta će biti. Imate obavezu prema veličini kluba, istoriji. Idemo bez kalkulacija, a posle utakmice ćemo razmišljati šta ćemo dalje a da li smo sposobni da igramo na tri dana pokazaće vreme. Mi se nadamo, maštamo i želimo taj uspeh", naveo je.

Stanojević je ponovio da u Partizanu nema problema sa motivacijom igrača.

"Ako igramo motivisano, a oni budu bolji od nas, šta ćemo reći posle utakmice, da nismo bili motivisani? Najbolje je da ne budemo motivisani pred našim navijačima protiv Fejnorda. Ne treba igračima ništa da kažem. Igraju istorijsku utakmicu protiv Fejnorda na našem stadionu. Možda ćete posle reći da nismo bili motivisani, da smo razmišljali o Surdulici ili Napretku. Ne dovodi se u pitanje motivacija, dođite na trening i pripreme pa vidite kakva je, sve će vam biti jasno", rekao je.

Na pitanje da li ima straha pošto Partizan do reprezentativne pauze ima četiri važne utakmice, Stanojević je rekao: "Imamo strah, ali nemamo kud, sami sebi smo to nametnuli".

Takođe, upitan je i o nekim nadimcima koje je dobio i da li može dobrim igrama da ih promeni.

"Nisam rijaliti trener, to je neozbiljna priča, to su smešne stvari. Ne pratim to, vrlo ozbiljno se bavim ovim poslom. Imam iza sebe Ligu šampiona i istorijske nastupe da bih se bavio nadimcima. Smešno mi je to da komentarišem. Ozbiljno se bavim poslom i pravim rezultate. Poštujte rezultate koje smo ostvarili, ne dajem važnost tim stvarima", rekao je Stanojević.

On je nije želeo da komentariše napade iz Crvene zvezde na selektora Dragana Stojkovića, rekavši da bi trebalo dati značaj tome što su dva srpska kluba u Evropi i prave dobre rezultate.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track