DA LI JE OVO REALNO? Ima 21 godinu i zarađivaće 600.000 EVRA NEDELJNO!
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL / POOL

Ne mora da brine za budućnost

DA LI JE OVO REALNO? Ima 21 godinu i zarađivaće 600.000 EVRA NEDELJNO!

Fudbal -

Norveški napadač Erlin Harland prethodnih meseci dovođen je u vezu sa svim najboljim i najbogatijim klubovima u Evropi.

Izgleda, ipak, da će 21-godišnji fudbaler Borusije iz Dortmunda put "Etihad" stadiona, gde će ga dočekati trener Pep Gvardiola zajedno sa budućim saigračima iz Mančester siti.

Bar tako tvrdi ugledni Tajms.

U slučaju da se pisanje ovog lista pokaže tačnim, Haland će postati najplaćeniji igrač u Premijer ligi. Taj list piše da će odšteta najtraženijeg napadača sveta u letnjem transferu biti 75 miliona evra, s tim da će Haland u Engleskoj zarađivati 500.000 funti nedeljno, što je oko 600.000 evra! U svakom slučaju, to je znatno više nego što zarađuju trenutni rekorderi Kristijano Ronaldo i Kevin de Brujne (385.000 funti).

Svoju karijeru Erling Haland započeo je u Brineu, nakon čega je otišao u veliki norveški klub Molde u kojem su ga prepoznali kvalitetni skauti Salzburga iz Austrije. No prvi veliki transfer u karijeri Haland je napravio kad je, nakon što je zablistao u Ligi šampiona u Salzburgu, u januaru 2020. otišao u Borusiju, za koju je postigao 80 golova u 79 utakmica. Ukupno je u karijeri u 175 utakmica postigao 129 golova.

Naravno, Erlingov otac Alf-Inge Haland nastupao je za Mančester Siti, gde mu je veznjak Junajteda Roj Kin famozno uništio karijeru grubim startom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track